Braškių uogienė su citrina

Pagrindinis braškių uogienės su citrinomis pliusas yra tai, kad saldumą puikiai galima pabrėžti citrinos aromatu.

Braškėse yra vitaminų A, B, E, C, K, PP, taip pat jos yra magnio, cinko ir kalio šaltinis. Viskas prisideda prie žarnyno normalizavimo, gerina odos, plaukų, nagų ir sąnarių būklę. Braškės stiprina imuninę sistemą, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą bei padeda pašalinti iš organizmo toksinus. Tačiau braškių negalima vartoti sergant gastritu ar skrandžio opalige ir turint alergiją šioms uogoms.

Ingredientai:

  • Braškės – 1,2 kg;
  • Cukrus – 800 g;
  • Citrina – 1 vnt.

Uogienės paruošimas:

  1. Pašalinkite braškių stiebus ir lapelius. Dideles uogas supjaustykite.
  2. Pabarstykite cukrumi ir palikite porai valandų arba per naktį.
  3. Užvirinkite ir pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ir žievelės.
  4. Virkite uogienę pusvalandį ant silpnos ugnies ir supilkite į sterilius stiklainius.
Šiandien citrinos – būtina patiekalų, grožio puoselėjimo ir ligų gydymo receptų sudedamoji dalis. Iš citrinos galima gaminti patiekalus ir gaiviuosius gėrimus, daryti kremus ir pasiruošti kvapnias vonias, virti skausmą malšinančią arbatą ir spausti vitaminingas sultis.


Parašykite komentarą