Tiršta braškių uogienė su sveikomis uogomis

Daugeliui gurmanų uogienė laikoma nepakeičiamu dvasiniu arbatos gėrimo atributu. Vaisių ir uogų įvairovė leidžia pasiekti unikalių skonių derinių. Tačiau nėra nieko skanesnio už klasikinius skanėstus. Tokia, pavyzdžiui, tiršta braškių uogienė su sveikomis uogomis. Nurodytas ingredientų kiekis skaičiuojamas 2 stiklinėms po 450 ml.

Patarimas: tirštai braškių uogienei paruošti, rekomenduoju naudoti smulkias uogas.

Ingredientai:

  • Braškės – 900 g;
  • Cukrus – 900 g;
  • Citrina – 1 vnt.;
  • Laimas – 1 vnt.

Uogienės paruošimas:

  1. Uogas kruopščiai nuplaukite, nuimkite lapus ir nusausinkite rankšluosčiu.
  2. Į didelį emaliuotą puodą pakaitomis sudėkite braškes ir cukrų. Uždenkite dangčiu ir palikite 10-iai valandų, kad uogos išsiskirtų sultys.
  3. Citriną ir laimą perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis.
  4. Puodą su uogomis pastatykite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, nuolat maišydami mišinį šaukštu ar mentele, kol cukrus visiškai ištirps ir pasirodys putos. Maišydami būkite atsargūs, kad nepažeistumėte uogų vientisumo.
  5. Susidariusias putas pašalinkite šaukštu. Supilkite citrinos ir laimo sultis. Virkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies.
  6. Praėjus nurodytam laikui, nukelkite nuo viryklės, uždenkite marle ir palikite per naktį. Tada pastatykite puodą su uogomis ant lėtos ugnies, nuimkite marlę. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Pakartokite šią procedūrą dar 2 kartus. Paskutiniame etape, užvirinant uogienę, palikite ant viryklės 5 minutes ant silpnos kaitros.
  7. Norėdami patikrinti ar uogienė paruošta, užpilkite šiek tiek sirupo ant atšaldytos sausos lėkštės ir pakreipkite. Jei sirupas nuteka lėtai, uogienė paruošta.
  8. Paruoštą braškių uogienę nukelkite nuo viryklės, palikite 5-10 minučių, o tada supilstykite į karštus sterilizuotus stiklainius (naudojau 2 stiklainius po 450 ml). Palikite parai kambario temperatūroje, tada laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

Tiršta braškių uogienė su sveikomis uogomis – paruošta. Pagal šį receptą paruošta uogienė yra tiršta ir nepaprastai skani. Jai būdingas saldus skonis ir kvapnus prinokusių braškių aromatas bei neįprasta tekstūra: verdamos braškės nevirsta minkštos ir išlaiko formą. Jas apgaubia skanus, klampus sirupas.

Braškių nauda

Braškėse yra vitaminų A, B, E, C, K, PP, taip pat jos yra magnio, cinko ir kalio šaltinis. Viskas prisideda prie žarnyno normalizavimo, gerina odos, plaukų, nagų ir sąnarių būklę. Braškės stiprina imuninę sistemą, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą bei padeda pašalinti iš organizmo toksinus. Tačiau braškių negalima vartoti sergant gastritu ar skrandžio opalige ir turint alergiją šioms uogoms.



Parašykite komentarą