Puiki vasarinė ridikėlių šaltsriubė užkariauja ne tik skoniu, bet ir grožiu. Papuoškite sriubą pora lašų aliejaus, žolelėmis, prieskoniais ir pačiais ridikėliais – ir gausite tikrą meno kūrinį!
Ridikėliai – vienas iš nedaugelio maisto produktų, kuriuose taip mažai kalorijų. Tuo pačiu metu ridikėliai puikiai numalšina alkio jausmą ir aktyviai padeda virškinimui. Juose taip pat yra B ir C grupių vitaminų. Su visomis naudingomis savybėmis galima išskirti ir neigiamas. Gydytojai nerekomenduoja valgyti ridikėlių tuščiu skrandžiu – tai sukelia pilvo pūtimą.
Ingredientai:
Sriubos paruošimas:
- Smulkiai supjaustykite salierą, ridikėlius ir agurkus. Susmulkinkite žalius svogūnus, suberkite išspaustą česnaką ir viską išmaišykite.
- Burokėlius sutarkuokite ir perkoškite per marlę, kol liks tik sultys.
- Kefyrą sumaišyti su burokėlių sultimis ir prieskoniais, užpilti ant daržovių.