Šis tradicinis itališkas pyragas, puikiai tinkantis Velykoms. Tai itin lengvos ir purios tekstūros citrinų ir rikotos pyragas, kuris gali būti puikus desertas prie popietės arbatos. Rikota suteikia sodrumo ir drėgmės, o citrina suteikia gaivų skonį.
Ingredientai:
- 120 g sviesto (kambario temperatūros);
- 140 g cukraus pudros;
- 1 citrina (nulupta ir išspausta sultims);
- 250 g Ricotta sūrio (kambario temperatūros);
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros);
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- 200 g miltų;
- 1 1/2 a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnelis druskos.
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą.
- Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir citrinos žievelę.
- Po vieną įmaišykite rikotos sūrį, kiaušinius, įpilkite citrinos sultis bei vanilę – sumaišykite.
- Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Lėtai įmaišykite į šlapius ingredientus – nepermaišykite tešlos.
- Supilkite tešlą į pasiruoštą kepimo formą. Kepkite 35-40min.