Citrininis rikotos pyragas

Šis tradicinis itališkas pyragas, puikiai tinkantis Velykoms. Tai itin lengvos ir purios tekstūros citrinų ir rikotos pyragas, kuris gali būti puikus desertas prie popietės arbatos. Rikota suteikia sodrumo ir drėgmės, o citrina suteikia gaivų skonį.⁣

Ingredientai:

  • 120 g sviesto (kambario temperatūros)⁣;
  • 140 g cukraus pudros;
  • 1 citrina (nulupta ir išspausta sultims);
  • 250 g Ricotta sūrio (kambario temperatūros)⁣;
  • 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)⁣;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto⁣;
  • 200 g miltų⁣;
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių⁣;
  • Žiupsnelis druskos⁣.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir citrinos žievelę.
  3. Po vieną įmaišykite rikotos sūrį, kiaušinius, įpilkite citrinos sultis bei vanilę – sumaišykite.
  4. Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Lėtai įmaišykite į šlapius ingredientus – nepermaišykite tešlos.
  5. Supilkite tešlą į pasiruoštą kepimo formą. Kepkite 35-40min.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą