Paprikos žiemai su pomidorų padažu

Šiandien noriu su jumis pasidalinti unikaliu paprikos žiemai receptu, kuris bus tikras atradimas kiekvienam, vertinančiam skonio ir naudos sveikatai derinį. Pliusas yra tas, kad paprikos žiemai ruošiamos su pomidorų sultimis, o taip gaminti yra daug lengviau ir greičiau nei su šviežiais pomidorais.

Saldžios paprikos tinka tiems, kurie laikosi dietos: nes jos turi mažai riebalų ir mažai kalorijų. Jų vartojimas skatina gerą medžiagų apykaitą ir virškinimą. Sudėtyje esantys vitaminai stiprina kraujagysles, padeda palaikyti regėjimą, gerina odos, nagų ir plaukų būklę. Daržovės sudėtis ir naudingos savybės skiriasi priklausomai nuo spalvos. Raudonojoje – daugiau askorbo rūgšties ir vitamino A. Geltonoje – didelis vitamino C kiekis, net daugiau nei citrusiniuose vaisiuose ir serbentuose.

Ingredientai:

  • Pomidorų sultys – 1,5 l;
  • Paprika – 1,2 kg;
  • Aštrūs pipirai – 200 g;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Actas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Prieskoniai – 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:

  1. Pomidorų sultis užvirinkite, įberkite druskos, cukraus ir virkite 15 minučių.
  2. Supjaustykite abiejų rūšių pipirus ir sudėkite į sultis. Troškinkite dar pusvalandį.
  3. Likus 5 minutėms iki pabaigos suberkite prieskonius ir actą.
  4. Paruoštas paprikas su pomidorų padažu supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite.


Parašykite komentarą