Ikrai iš morkų žiemai per mėsmalę

O kaip morkų ikrų? Užkirtus kelią klausimams, iš karto pasakysiu: virtų morkų skonis šiuose ikruose visiškai nesijaučia. Ikrai skanūs ir vidutiniškai aštrūs. Paruoškite šį ryškų daržovių stebuklą, o žiemą patiekite su makaronais, ryžiais ir mėsos patiekalais.

Morkose yra beveik visi žinomi vitaminai. Dėl skaidulų kiekio gerina virškinimą, mažina insulto riziką, teigiamai veikia regėjimą ir odą. Jos laikomos mažai kaloringomis, nes. 87% sudaro vanduo. Tie, kurie kontroliuoja savo mitybą, turėtų atsižvelgti į glikemijos indeksą: jo yra daug morkose, ypač virtose – iki 85. Tai daugiau nei baltojo cukraus – 65-70! Morkų perteklius gali sukelti delnų ir pėdų odos pageltimą.
  • Porcijos: 3 stiklinės po 0,5 l

Ingredientai:

  • Morkos – 1 kg;
  • Pomidorai – 1,6 kg;
  • Česnakai – 1 galva;
  • Augalinis aliejus – 200 ml;
  • Obuolių sidro actas – 1,5 šaukštai;
  • Malti juodieji pipirai – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 0,5 stiklinės;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:

  1. Morkas nuvalykite, supjaustykite dideliais apskritimais. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite kaip norite.
  2. Paruoštas daržoves sumalkite mėsmalės pagalba.
  3. Į gautą daržovių masę įpilkite druskos, cukraus ir augalinio aliejaus. Išmaišykite ir ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, troškinkite ikrus 1,5 valandos.
  4. Suberkite smulkintą česnaką, maltus pipirus ir viską kartu troškinkite dar 10 min.
  5. Likus porai minučių iki paruošimo, įpilkite acto, išmaišykite.
  6. Verdančius ikrus supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite aukštyn kojomis, suvyniokite ir atvėsinkite.
  7. Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”]

 



Parašykite komentarą