Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais

Vištienos krūtinėlėje gausu vitaminų A, C, H, PP, B grupės ir cholino, būtino tinkamai kepenų veiklai. Mėsoje cholesterolio nėra, todėl jį rekomenduojama vartoti ne tik lieknėjant, bet ir nėštumo ar širdies ir kraujagyslių ligų metu. Rinkdamiesi nepamirškite, kad filė turi būti šviesiai rausvos spalvos, be mėlynių, o gyslos – baltos arba rausvos.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai 3 vnt.;
  • Majonezas 150 g;
  • Tarkuotas fermentinis sūris 250 g;
  • Grietinė 50 g;
  • Vištienos krūtinėlė 2 vnt.;
  • Šaldyti špinatai 100 g;
  • Druska, pipirai (pagal skonį).
Paruoštas vyniotinis su vištienos krūtinėle
Paruoštas vyniotinis su vištienos krūtinėle

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite kiaušinius su smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, grietine ir majonezu.
  2. Orkaitės kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite kiaušinių masę ir paskirstykite per visą skardą. Kepkite iki 190°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 20 minučių.
  3. Vištienos krūtinėles perpjaukite skersai, kad gautumėte keturis krūtinėlės dydžio plonus gabalėlius. juos apibarstykite druska ir piprais.
  4. Ant šiek tiek apkepusio kiaušinių pagrindo dėkite atšaldytus špinatus ir vištienos krūtinėlės gabalėlius, tada susukite į vyniotinį.
  5. Dėkite atgal į 190 °C laipsnių orkaitę ir kepkite dar 30-40 minučių.


Parašykite komentarą