Sūrio tortas su mangais

SŪRIO TORTAS SU MANGAIS ✨ Labai gaivus ir tuo pačiu saldus mango vaisius, nepaprastai tinka vasariškiems desertams. Švelni ir kreminė tekstūra, tiesiog neleidžia atsispirti šiam gardžiam kąsneliui.

Ingredientai (pagrindui):⁣⁣

Ingredientai (įdarui):

  • 200g kreminio sūrio;
  • 50g natūralaus jogurto⁣⁣;
  • 30g cukraus⁣⁣;
  • 100g šviežios mango tyrės⁣⁣;
  • 6g želatinos lapelių + vandens brinkinimui⁣⁣.

Ingredientai (žele):⁣⁣

  • 100g mango tyrės⁣⁣;
  • 40g cukraus⁣⁣;
  • 1 v.š. citrinos sulčių⁣⁣;
  • 4g želatinos lapelių + vandens brinkinimui⁣⁣.

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius suberkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki trupinių. Suberkite cukrų, druską, sviestą – viską išmaišykite. Gausite lipnią masę. 15cm skersmens formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus acetato juosta. Trupiniais išklokite formos dugną. Padėkite į šaldytuvą kol ruošite įdarą.
  2. Želatinos lapelius sudėkite į dubenį, tegu išbrinksta. Kreminį sūrį, jogurtą, cukrų bei mango tyrę sudedame į kaitinimui skirtą indą, šiek tiek pakaitiname, bet neužverdame. Įmaišome išbrinkintą želatiną. Paruoštą masę supilkite ant pasiruošto pagrindo. Paviršių išlyginame ir dedame atgal į šaldytuvą, apie 4val.⁣⁣
  3. Mango tyrę, cukrų ir citrinos sultis supilkite į kaitinimui skirtą puodą. Kaitinkite, kol cukrus ištirps, o masė sušils, bet neužvirs. Sudėkite išbrinkintą želatiną ir išmaišykite. Šiek tiek pravėsus, supilkite ant apstingusio torto. Grąžinkite tortą į šaldytuvą tam, kad želė sustingtų, apie 2-3val.⁣⁣⁣⁣


Parašykite komentarą