Šokoladiniai sausainiai sumuštiniams su ledais

Šis receptas paimtas iš naujausiojo juodai/balto Donna Hay žurnalo. Šiaip aš tikrai žaviuosi jos paprastais receptais ir ypač gražiomis nuotraukomis, kurios tokios paprastos, neapkrautos, tiesiog leidžia pačiam maistui kalbėti apie save. Neabejotinai sužavėjo ir naujausias jos žurnalo numeris, kuriame pateikiami patiekalai ir kontrastai žaidžiant baltos ir juodos spalvos šešėliais ir atspalviais. Vienas straipsnis ypač patiko, nes ten skaitytoją kviečia pasižvalgyti, kaip buvo kuriamas šis numeris, kaip rinkosi atsalvius, gamino dekoracijas, servetėles nuotraukoms (props, kitaips sakant), žinoma neapsiėjo be maisto, pusryčių, užkandėlių, pietų ir popiečio deserto.

Šokoladiniai sausainiai su ledais
Šokoladiniai sausainiai su ledais

O valgo tai jie daug! Daug gero maisto! Net pavydu dėl plataus ingridientų pasirinkimo, nes vietinė pasiūla apriboja mano galimybes išbandyti kelis receptus, kad ir tobulai susuktas azijietiškas makaronų salotas su karamelizuotomis žaliosiomis citrinomis. Tačiau šokoladinius sausainius, kurie pateikti su ledais, aš tikrai galiu išbandyti. Na nenufotografavau taip gražiai, kaip Donna Hay fotografai, bet skonis tikrai puikus ir tobulai tinka su ledais.  Juos valgant vienus atrodo lyg kažko trūksta, bet su ledais, jie tobuli. Tobulai trupantys kraštai, o vidus toks maloniai kramtomas. Jei dar nepasiduodate rudeniškomis nuotaikomis ir vis dar smaguriaujate ledais, tai būtinai išbandykite.

  • Kiekis: 34 sausainiai arba 18 sumuštinių su ledais

Reikia:

  • 250 g minkšto sviesto;
  • 1 1/3 puodelio (255g) rudojo cukraus;
  • 1 puodelio (220g) cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 arb.š. vanilės ekstrakto;
  • 2 valg.š. vandens;
  • 2 1/3 puodelio (350g ) miltų;
  • 1/3 puodelio (35g) kakavos;
  • 1/4 arb.š. kepimo miltelių;
  • 1/4 arb.š. valgomosios sodos;
  • 150g baltojo šokolado;
  • 150g tamsaus šokolado;
  • žiubsnelio jūros druskos;
  • ledų pateikimui.

Gaminam:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Ištieskite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  2. Minkštą sviestą išsukite kartu su ruduoju ir paprastu cukrumi iki vientisos purios masės. Sudėkite kiaušinius po vieną ir maišykite kol gerai išsimaišys. Dubenyje išsijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską. Sumaišykite su sviesto mišiniu, kartu su vandeniu ir vanile. Susmulkinkite šokoladą ir įmaišykite. Galite tešlą padalinti per pus ir pusėje tešlos įmaišyti baltą šokoladą, kitoje tamsųjį šokoladą. Atvėsinkite tešlą šaldytuve kelias minutes.
  3. Imkite su arbatiniu šaukšteliu ir suformuokite rutuliuko formos sausainiukus. Sudėkite ant kepimo popieriaus, palikdami didelius tarpus, nes kepdami jie gana išsiplės.
  4. Kepkite 14-16 minučių kol kraštai pasiudarys traškūs. Jei norite minkštesnių, kepkite trumpiau, jei norite traškesnių, kepkite ilgiau. Leiskite atvėsti ant kepimo popieriaus, tada juos nuimkite ( imant karštus, jie sutrupės).

Pateikite su ledais ir skanaukite! Skanaus!



Parašykite komentarą