Šaldytas kreminės varškės pyragas su nektarinais

Šį nekeptą, o tiksliau šaldytą pyragą gaminau prieš kelias savaites, kai namai ūžė nuo svečių ir lauke buvo baisiausiai karšta. Karšta ir dabar, bet jau vakarai vėsesni, daugiau vėjuoti. Visgi vasara jau baiginėjasi. Liko savaitė. Todėl kol dar yra nektarinų ar persikų bei kitų vaisių, tai dar pats laikas tokius pyragus gamintis. Nepagailėkite vaisių, nes juk visi juos mėgzta, kad ir mano šaldytos gervuogės išnyko greičiau nei aš jas nufotografavau. Tiesa pyragas gavosi gana riebokas, bet vaisiai suteikia gaivumo, o kitą kartą kreminę varškę rinksiuos liesesnę. Tačiau manau pati geriausia šio pyrago dalis, kurią kitą kartą darysiu dar storesnę, yra pagrindas, kuris gaminamas tik sumalant riešutus ir datules, be jokių sausainių ar sviesto.

  • Porcijos: 6-8 asmenims

Pagrindui:

  • 9 didelių datulių be kauliukų;
  • 1 st skrudintų graikinių riešutų;
  • 1 st maltų migdolų;
  • 2 valg.š. aliejaus;
  • žiubsnelis druskos;
  • 1 arb.š. malto cinamono.

Varškės masei

  • 300g kreminės varškės;
  • 200g grietinėlės;
  • 100g cukraus pudros;
  • 1 valg.š. vanilinio cukraus;
  • 1 arb.š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 2 tbsp citrinos sulčių.

Papuošimui: 3 nektarinai ir saujelės vynuogių ar kitų vaisių.

Šaldyto kreminės varškės pyrago paruošimas
Šaldyto kreminės varškės pyrago paruošimas

Gaminam:

  1. Migdolus, graikinius riešutus ir datules sudėkite į smulkintuvą ir kelis kartus papulsuokite, kad pradėtų smulkintis, tada supilkite aliejų, druską, cinamoną. Smulkinkite kol gausis smulkūs trupiniai. Paėmus ranka jie turi lipti.
  2. Kepimo ar tartų formą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite riešutų masę. Suplokite jį ranka.
  3. Grietinėlę išplakite iki putų, tada sudėkite kreminę varškę, curkaus pudrą, vanilę, citrinos žievelę ir sultis. Plakite kol gausis vientisa masė. Supilkite ją ant pagrindo.
    Dėkite į šaldiklį 3-4 valandom ir leiskite visiškai sušalti.

Prieš valgant papruoškite nektarinų riekelėmis ar kitais vaisiais. Skanaus!



Parašykite komentarą