- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 8
Šiandien Jums nori parodyti paprastą, bet be galo skanų biskvitinį pyragą, kurį aš gaminau su pirktiniais biskvitais. Aš jam naudojau maskarponės sūrį, grietinę ir grietinėlę ir patikėkite manimi – gavosi tiesiog puikiai. Valgėm ir kartojom, kad tikrai gaminsime ir ateityje. Vyras prie kavos puodelio suvalgė net tris gabaliukus! O tai jau didžiulis pagyrimas šiam pyragui, nes jis geriau atsipjauna dešros, nei renkasi desertą. Būtinai pamėginkite!
Receptui reikės:
Pyragui:
- pirktiniai biskvitai (galima naudoti ir naminius)
- maskarponės sūris: 500 gramų
- grietinė: 200 gramų
- grietinėlė: 200 gramų
- cukrus: pagal skonį
- citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
Mano papuošimai – juodojo šokolado rožės (gali puošti ir kitaip):
- juodas šokoladas: 100 gramų
- medus: 1 valgomojo šaukšto
Paruošimas
- Pradžioje visus kremo ingredientus suplak mikseriu ir pertepk pyragą.
- Papuošk pagal savo norus ir fantaziją.
- Mano papuošimas: Ant vandens garų vonelės ištirpink šokoladą ir įmaišyk medų.
- Nuimk nuo kaitros, nes perkaitinus šokoladą jis vėliau trupės, ir maišyk, kol masė atšoks nuo sienelių ir sušoka į vieną gumulą.
- Tuomet masę dėk i šaldytuvą, kol ji pilnai sustings – būna kieta (idealiausia ją daryti iš vakaro ir laikyti per visą naktį šaldytuve).
- Tada, jeigu masė būna itin kieta, keliolikai sekundžių gali įdėti į mikrobangę nedideliu galingumu. Nors pradėjus ją minkyti ji po to ir taip pasidaro, tarsi plastelinas.
- Pradžioje pasidaryk nedidelį rutuliuką – ant jo klijuosi lapelius.
- Tuomet imk po mažą gabaliuką šokoladinės masės ir formuok plokščią apvalų lapelį (gali pirštais, gali dėti į maišelį ir kočioti kočėlu – ne taip tirps šokoladas).
- Lapelius ratu klijuok ant rutuliuko, kol gausi norimo dydžio rožę.
1 komentaras apie “Biskvitinis pyragas su maskarponės, grietinės ir grietinėlės kremu”