­čŹ¬ Naminiai sviestiniai sausainiai

Sekite mus

Airijoje ir Jungtin─Śje Karalyst─Śje yra tokie brang┼źs sausain─Śliai “shortbread butter cookies” d─Śl kuri┼│ kur─» laik─ů ─Śjau i┼í proto. Lygiai toki┼│ pat sausaini┼│ ma─Źiau pirkti ir Vilniaus senamiestyje esan─Źioje krautuv─Śl─Śje. Pamaniau, nusipirksiu, bet pa─Śmusi ─» rankas 200g d─Ś┼żut─Ö ir pama─Źiusi jos kain─ů, greitai persigalvojau. Nusprend┼żiau, kad ir pati galiu toki┼│ pagaminti. Kaip tariau, taip ir padariau – vakar vakare namai paskendo namini┼│ sausaini┼│ kvape, o ┼í─»ryt dar jaut─Śsi jaukuma ir ┼ívie┼żumas, nut┼źp─Ös ant nosies kra┼ítelio, pramerkus miegu apsnigtas akis.

Su kuo skaniausia?

Su bra┼íkiniu pienu, kakava arba juoda arbata su ┼ívie┼żios citrinos skiltele. Let’s make it!


Did┼żiausias sausaini┼│ pliusas tas, kad retai kada toki┼│ ┼ívie┼żi┼│ gali rasti prekybos centruose ir kad jie labai greitai pagaminami, viens du trys – u┼żmai┼íai te┼íl─ů, ko─Ź ko─Ź, i┼íko─Źioji, ┼íaut ┼íaut pa┼íauni ─» orkait─Ö ir po 15-20 minu─Źi┼│ jau gali smaguriauti.

Ingredientai:

  • 200g tikro sviesto (82-83proc.);
  • 3/4 (170g) puodelio cukraus;
  • 1 M/L kiau┼íinio;
  • 1/2 a.┼í. citrinos aromato;
  • 1 nutarkuotos citrinos ┼żievel─Śs;
  • ma┼żos vanilin─Śs lazdel─Śs ┼íerdies;
  • 100g grietin─Śs, tir┼ítos;
  • 2 puodeli┼│ (220g) a. r. milt┼│.

­čŹ¬ Sviestini┼│ sausaini┼│ paruo┼íimas

  1. Sviest─ů, sumink┼ít─Śjus─» jau, supjaustyti kubeliais, sumesti ─» duben─».
  2. Prid─Śti cukraus, ─»mu┼íti kiau┼íin─» ir i┼ísukti visk─ů.
  3. Tada sud─Śti grietin─Śs, i┼ímai┼íyti, ─»berti citrinos ┼żievel─Śs, aromato, vanilin─Śs lazdel─Śs ┼íerd─», gerai i┼ísukti te┼íl─ů, ─» kuri─ů sud─Śti miltus.
  4. Milt┼│ ned─Śti i┼íkart, ─»mai┼íyt po truput─», o tada i┼íminkyti te┼íl─ů, kuri b┼źt┼│ kiek trapi, mink┼íta, bet prie ranku─Źi┼│ nebelipt┼│.
  5. Susukti te┼íl─ů ─» gumul─ů, pad─Śti ant l─Śk┼ítut─Śs ir valgyti. Na gerai, suskus ─» gumul─ů, u┼żdengti maistine pl─Śvele ir pad─Śti 60-80min. ─» ┼íaldytuv─ů.

I┼ítraukus te┼íl─ů i┼í ┼íaldytuvo

  1. ko─Źioti ant miltais pabarstyto pavir┼íiaus. I┼íko─Źioti lak┼ít─ů, kuris b┼źt┼│ ma┼żdaug 3-4mm storio, pamerkus sausaini┼│ formel─Ö ─» miltus, i┼íspausti ┼żiedelius, ┼íunelius, ┼íirdeles ar kokias formeles ten naudosite. A┼í ┼í─»kart apsistojau ties pa─Źiomis papras─Źiausiomis, nes, kaip ┼żinote, “simplicity is the key”.
  2. Tada savo ┼żalios te┼ílos sausainius reikia d─Śti ─» skard─ů, i┼íklot─ů kepimo popieriumi arba silikoniniu kepimo pad─Śkliuku. Jeigu norite galite dar patepti kiau┼íinio plakiniu arba juoda arbata ir pabarstyti cukraus granul─Śmis ar rie┼íutais.
  3. Mano orkait─Ś nusprendi ┼íiuos sausainius kepti (prie┼í tai ─»kaitusi) 160C (320F) laipsni┼│ temperat┼źroje 15-20 min. (priklauso nuo storio, nuo to ar apskrudusi┼│ ar ┼íviesesni┼│ norite ir pan.).

Sausainiams atv─Śsti leiskite ant groteli┼│ (jei neturite tiesiog i┼íd─Śliokite ┼íiaip) ir tada ragaukite. ­čÖé


Para┼íykite komentar─ů