Vyšnių uogienė su apelsinais

Vienas geriausių derinių verdant uogienę – vyšnia ir apelsinas. Labai darniai susipina du ryškūs skoniai ir aromatai, suteikiantys visiškai naują rezultatą. Aš jums pasakysiu, kaip paruošti tokį skanėstą.

Vyšniuose gausu vitaminų, mineralų, organinių rūgščių. Vyšniose yra daug pektinų ir antioksidantų, kurie padeda pašalinti iš organizmo toksinus. Vyšnių valgymas padeda didinti hemoglobino kiekį kraujyje, gerina medžiagų apykaitą, ramina nervų sistemą, mažina cukraus kiekį, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių būklę. Dėl didelio rūgščių kiekio vyšnias draudžiama vartoti paūmėjus virškinamojo trakto ligoms.

Ingredientai 1 porcijai:

  • Vyšnios – 200 g;
  • Apelsinas – 100 g;
  • Cukrus – 240 g;
  • Vanilinas – 1 žiupsnelis.

Uogienės paruošimas:

  1. vyšnių pašalinkite kauliukus.
  2. Apelsiną porai minučių užpilkite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę, minkštimą smulkiai supjaustykite.
  3. Viską sumaišykite su cukrumi ir užpilkite maždaug stikline vandens, kad šiek tiek apsemtų uogas.
  4. Uogienę užvirinkite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
  5. Atvėsinkite, įpilkite vanilino, vėl pavirkite dar 15 minučių.
  6. Užsukite uogienę į sterilius stiklainius.

🍊 Kuo naudingi apelsinai?

Apelsinų minkštimas turi apie 12% cukrų ir apie 2% citrinos rūgšties. Apelsinus galima valgyti žalius, spausti iš jų sultis ar gaminti džemus. Juose gausu pektino, kuris gerina žarnyno darbą ir apsaugo jį nuo toksinų. Vaisius puikiai tinka detoksikacijos dietoms ir vienadienėms sulčių dietoms. Terpenai, esantys apelsinuose, turi antibakterinių ir antivirusinių savybių, puikiai sustiprina vitamino C poveikį, todėl apelsinus patartina valgyti peršalus, susirgus kvėpavimo takų ligomis ar gripu. Verta žinoti, kad reikėtų valgyti ne tik patį minkštimą, o ir baltą žievę. Balta žievė turi daug vitamino P ir pektinas, padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį bei pašalina vidurių putimą. Apelsino žievę galima naudoti kaip prieskonį desertams ir konditerijos gaminiams.

  • Vitaminai – Apelsinuose itin gausu vitamino C, o tai pat A, P ir B grupės vitaminų.
  • Mineralinės medžiagos – apelsinuose yra daug kalio, kalcio ir magnio, o tai pat nedideli kiekiai fosforo, natrio, cinko ir geležies.
  • Kaloringumas – 100 g apelsinų turi apie 36 kcal.


Parašykite komentarą