Naminis keptų pomidorų padažas

Tai mano mėgstamiausias būdas naminiam pomidorų padažui gaminti esu išbandžiusi nemažai įvairių receptų, bet šis man pasirodė skaniausias! Kepdami jį orkaitėje sutaupysite laiko, nereikės stovėti prie puodo. Mano padažo spalva gavosi šiektiek gelsva nes jame dominavo geltonieji pomidorai, bet skoniui tai nepakenkė! Tiesa kepiau nedidelį kiekį, mažų vyšnynių pomidoriukų, nes jie mano darže dabar dominuoja kolkas tik laukiu didesnių radonų kol prinoks! 🍅

Ingredientai keptam pomidorų padažui
Ingredientai keptam pomidorų padažui

Kiekius šiame recepte drąsiai galite didinti, priklauso nuo to kiek turite pomidorų.

Ingredientai:

  • 1kg pomidorų;
  • 2 vidutiniai svogūnai;
  • 7-10 česnako skiltelių;
  • 60 g cukraus;
  • 5 v.š acto;
  • 3 v.š aliejaus;
  • saujos šviežaus rozmarino;
  • 1 v.š džiovinto čiobrelio;
  • 1 v.š džiovinto raudonėlio;
  • 1 v.š druskos;
  • 1 a.š juodujų pipirų.

Paruošimas:

  1. Į gilią kepimo skardą sudėkite gabaliukais pjaustytus pomidorus, stambiau pjaustytus svogūnus, nuluptas česnako skilteles.
  2. Suberkite prieskonius, supilkite aliejų ir actą, sudėkite cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite. Ant viršaus uždėkite šviežaus rozmarino šakelių.
  3. Kepkite 180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 30 minučių – patarimas kai pamatau, kad viršus pradeda šiektiek degti uždengiu jį folijos lakštu.
  4. Kai iškeps nuiimkite rozmarino šakeles – leiskite šiektiek atvėsti ir sutrinkite virtuviniu kombainu ar rankiniu trintuvu arba blenderiu.
  5. Iškaitinkite stiklainius, man patarė juos apipilti verdančiu vandeniu, o dangtelius palaikyti verdančiame vandenyje. Jei padažas labai tirštas – jo nekaitinkite. Jei šiektiek skystesnis – užkaiskite jį puode kol užvirs. Supilkite į paruoštus stiklainius. Skanaus! 🍅


3 komentarai apie “Naminis keptų pomidorų padažas”

Parašykite komentarą