Turinys
Vakar turguje įsigijom gražių, didelių ir šviežių vištų sparnelių. O štai čia ir prasidėjo galvos skausmas, kaip juos paruošti, kad nebūtų įprasta, tačiau būtų skanu. Juolab, kad aš mėgstu gaminti kaskart vis ką nors kita ir vis kaip nors kitaip.
Kaip visada, pradėjau vartyti knygas, žurnalus, sukauptus receptus, pasitelkiau internetą, o mane išgelbėjo, kažkur giliai stalčiuje nugrūstas aštraus padažo receptas, kurį šiek tiek patobulinau ir ant mūsų stalo garavo puikūs bei kvapnūs pietūs.
Ingredientai:
- 600 g vištų sparnelių (~6 sparneliai);
- druskos, pipirų;
- aliejaus;
- 8 v. š. pomidorų padažo;
- 4 v. š. sojų padažo;
- 3 v. š. balzaminio acto;
- 3 v. š. čili ir česnako padažo (“Thai Choice“);
- 2 v. š. medaus;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 0,5 v. š. kajeno piprų;
- 2 skiltelės česnako;
- 3 vnt. konservuotų čili pipirų;
- svogūnų laiškų.
Paruošimas:
- Vištienos sparneliams nukirpti galiukus ir padalinti sparnelius į 3 dalis (pjauti aštriu peiliu ties sulenkimais), pabarstyti druska, pipirais ir kitais mėgiamais prieskoniais (aš kaip visada, naudoju “Santa Maria” pipirų ir česnakų malūnėlį). Prieskonius gerai įtrinti į mėsą ir padėti į šaldytuvą kuriam laikui. Manieji sparneliai ten praleido visą naktį.
- Gerai įkaitinti aliejų, sudėti vištienos sparnelius ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Kol sparneliai kepa, sumaišyti visus padažui skirtus komponentus: pomidorų padažą, sojos padažą, balzaminį actą, medų, čili ir česnakų padažą, kajeno pipirus, citrinos sultis. Jei nepatinka padažo skonis, siūlau ragauti ir tobulinti pagal save.
- Kai sparneliai iškepa ir gražiai apskrunda, į keptuvę suberti smulkiai supjaustytas česnako skilteles, pakepti kol česnakas taps gražios auksinės spalvos ir supilti jau paruoštą padažą. Sumažinti ugnį ir dar patroškinti 2-3 min.
- Į lėkštę dėti sparnelius, užpilti juos padažu ir papuošti smulkintais čili pipirais bei svogūnų laiškais.