Šokoladiniai sausainiai su šokoladu ir bananais

Šis receptas gelbėja kai norisi ko nors saldaus, o namuose tik šokoladas ir pernokę bananai! Taip , taip išgirdote gerai – svarbiausia šiam receptui, tai turėti pernokusių bananų, kurie jau arti išmetimo ribos! Šie sausainiai gaunasi labai minkšti, tiesiog tirpsta burnoje! 🍫 kviečiu išbandyti ir jus! Jei gaminsite pasidalinkite ir su manimi kaip jums jie pavyko!

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai (M dydžio, plakti);
  • 220 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 220 g cukraus;
  • 250 g miltų;
  • 1 bananas – 100 g (sutrinto iki tyrės);
  • 1 a.š kepimo miltelių;
  • 40 g kakavos;
  • 200 g juodojo šokolado;
  • 0.5 a.š druskos;
  • 100 g cukraus pudros (apvoliojimui).

Paruošimas:

  1. Sviestą ir cukrų mediniu šaukštu išsukite iki purios, balsvos masės. Sukant po truputį supilkite plaktus kiaušinius, gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa.
  2. Į kitą dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską. Sutrinkite kitame dubenyje bananą.
  3. Į miltų masę supilkite sviesto ir kiaušinių mišinį ir viską gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Tada supilkite trintą bananą ir vėl permaišykite.
  4. Šokoladą supjaustykite mažais gabaliukais, suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
  5. Gautos tešlos nebus galima minkyti, nenustebkite. Įdėkite ją į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad sutvirtėtų.
  6. Aš formuojant sausainius naudoju gumines maisto gamybai skirtas pirštines – taip tešlą nelimpa aplink rankas. Jei neturite jų tiesiog lengvai pašlapinkite rankas vandeniu, kad tešla neliptų. Formuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliokite cukraus pudroje. Dedami ant kepimo popieriumi išklotos skardos juos šiektiek suplokite.
  7. Kepkite 180° įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepė sausainiai bus gan minkšti, bet vėsdami sutvirtės. Skanaus! 💚


Parašykite komentarą