Įdaryta skumbrė kepta orkaitėje

Skumbrė yra viena skaniausių ir kvapniausių žuvų rūšių. Norint išsaugoti maksimalias naudingas savybes ir skonį, rekomenduojama kepti folijoje arba rankovėje. Įdaryta skumbrė yra smagus būdas kepti šią žuvį. Paruošimui reikės Dižono garstyčių.

Ingredientai:

  • Skumbrė – 1 vnt.;
  • Dižono garstyčios – 1 a.š.;
  • Graikiški riešutai – 2 v.š.;
  • Parmezano sūris – 30 g;
  • Saulėgrąžų aliejus – 1/2 šaukštelio;
  • Majonezas – 1 a.š.;
  • Druska – 1/4 šaukštelio.

Paruošimas:

Įdarytą skumbrę lengva pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Atitirpinkite skumbrę kambario temperatūroje. Nupjaukite galvą, nuimkite pelekus. Žuvį perpjaukite išilgai, pašalinkite vidurius, stuburą ir kaulus. Nuplaukite filė ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  2. Graikinius riešutus susmulkinkite trintuvu arba peiliu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  3. Padėkite filė ant folijos. Ant viršaus lygiu sluoksniu išdėliokite garstyčias, graikinius riešutus ir sūrį.
  4. Perlenkite žuvį per pusę, suriškite virvele ir suvyniokite į foliją. Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
  5. Atsukite foliją, sutepkite žuvį majonezu ir be folijos, nusiųskite į orkaitę dar 8-10 minučių.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]

Paruošta įdaryta skumbrė yra neįprastai sultinga ir skani. Ji tiesiog tirpsta burnoje! Riešutų ir sūrio įdaras puikiai papildo subtilų žuvies minkštimą, suteikdamas patiekalui išskirtinį skonį ir aromatą. Jei norite, patiekite su keptomis bulvėmis arba bulvių koše.

Patarimas: norėdami sumažinti įdarytos skumbrės kalorijų kiekį, majonezą galite pakeisti grietine. Taip pat, jei norite, graikinius riešutus galite pakeisti kitais ryškaus skonio riešutais, pavyzdžiui, žemės riešutais.


Parašykite komentarą