Jei mėgstate sudėtingesnius ir kelių komponentų skonius, kuriuose yra saldumo, rūgštumo ir aštrumo, paruoškite puikų marinuotų paprikų patiekalą. Paslaptis ta, kad mano recepte naudojamas medus, kuris suteikia išskirtinį aromatą ir poskonį.
Saldžios paprikos tinka tiems, kurie laikosi dietos: nes jos turi mažai riebalų ir mažai kalorijų. Jų vartojimas skatina gerą medžiagų apykaitą ir virškinimą. Sudėtyje esantys vitaminai stiprina kraujagysles, padeda palaikyti regėjimą, gerina odos, nagų ir plaukų būklę. Daržovės sudėtis ir naudingos savybės skiriasi priklausomai nuo spalvos. Raudonojoje – daugiau askorbo rūgšties ir vitamino A. Geltonoje – didelis vitamino C kiekis, net daugiau nei citrusiniuose vaisiuose ir serbentuose.
Ingredientai:
- Paprika – 3 kg;
- Vanduo – 1 l;
- Medus – 2 šaukštai;
- Cukrus – 0,5 šaukštai;
- Obuolių sidro actas – 1 valgomasis šaukštas;
- Česnakai – 1 galva;
- Gvazdikėliai – 4 pumpurai;
- Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 0,75 stiklinės.
Paprikos paruošimas:
- Papriką supjaustykite stambiai.
- Gvazdikėlių, česnako ir pipirų mišinį sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
- Sumaišykite visus kitus ingredientus ir virkite marinatą 3 minutes po užvirimo.
- Sudėkite paprikas ir virkite dar 10 minučių.
- Išdėliokite paprikas į stiklainius, užpilkite medaus marinatu ir užsukite.