Vokiškos bulvių salotos

Tai šiltos salotos, kurios gali būti patiekiamos vakarienei ir ne mažiau skanios pusryčiaujant.

Vokiškos bulvių salotos yra labai paprastos, sočios ir skanios salotos. Vokietijoje įprasta patiekiamos su keptomis dešrelėmis ir raugintais kopūstais. Gaminimo variantų yra daug, bet aš siūlau savo variantą. Pabandykite pasigaminti, tai užtruks nemažai laiko, bet skonis jus nudžiugins.

Ingredientai:

  • Šoninė – pakuotė;
  • Bulvės – 600-700 g;
  • Rozmarino šakelės – 2 vnt;
  • Šviesus alus – 2 šaukštai;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Česnakai – dvi skiltelės;
  • Actas – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Kmynų sėklos – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Žalieji svogūnai – maža sauja;
  • Bavariškos arba prancūziškos garstyčios (svarbiausia, kad jos būtų grūdėtos) – 2 šaukštai;
  • Cukrus – 1 šaukštas;
  • Šviežios petražolės – kekė.

Paruošimas:

  1. Pirmiausia reikia apkepti šoninę iki auksinės spalvos. Po kepimo išdėliokite ant popierinių rankšluosčių.
  2. Dabar nupjaukite du didelius folijos lakštus. Ant pirmojo lakšto išdėliokite pusžiedžiais supjaustytas bulves ir pabarstykite druska. Ant viršaus uždėkite rozmarinų, užpilkite alumi ir šoninės riebalais (3 šaukštai). Viską uždenkite antruoju folijos lakštu. Pabandykite sulenkti kraštus taip, kad išeitų sandari konstrukcija ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180–200 laipsnių, 20–25 minutėms.
  3. Kol bulvės kepa, nupilkite riebalų perteklių (kur kepė šoninė) iš keptuvės ir įsitikinkite, kad liko apie du šaukštus. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, suberkite pjaustytus svogūnus ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos. Kai svogūnas bus minkštas ir auksinis, į jį suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kmynų sėklas. Maišydami ingredientus palaikykite keptuvėje apie minutę, ne daugiau. Supilkite gautą mišinį į indą ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  4. Svogūnų-česnakų mišiniui su kmynais atvėsus, suberkite į jį smulkiai pjaustytus žalius svogūnus, actą, garstyčias, petražoles, cukrų. Žinoma, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišyti.
  5. Iškepus bulvėms, nuimkite folijos viršų ir išmeskite rozmarino šakeles. Sumaišykite paruoštas bulves su garstyčių ir svogūnų mišiniu. Salotos paruoštos. Mėsos mėgėjams tinka patiekti su kiaulienos kotletais.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą