Varškinis pyragas su vynuogėmis

  • Paruošimas: 30 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 8
Varškinis pyragas su vynuogėmis yra puikus desertas, kuris sujungia švelnų varškės skonį su sultingomis vynuogėmis. Šis pyragas ne tik maloniai nustebins savo unikaliu skoniu, bet ir suteiks daugybę naudos jūsų sveikatai. Pagrindinis šio deserto ingredientas – varškė, yra vienas geriausių baltymų šaltinių, kuris padeda palaikyti raumenų masę, stiprina kaulus ir gerina odos būklę. Šiame recepte naudojamos vynuogės yra puikus antioksidantų, tokių kaip resveratrolis, šaltinis, kuris padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir mažina širdies ligų riziką. Šiame recepte pateiktos porcijos suteikia apie 2000 kalorijų iš viso, tad vienai porcijai tenka apie 250 kalorijų.

Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite varškės arba norite eksperimentuoti, galite ją pakeisti rikota arba minkštu tofu, kuris suteiks panašią tekstūrą ir skonį. Vietoje manų kruopų galima naudoti kukurūzų krakmolą, o cukrų galima keisti medumi arba klevų sirupu, kad desertas būtų šiek tiek sveikesnis.

Patiekalo gaminimo patarimai
Ruošiant pyrago tešlą, svarbu, kad ji nebūtų per sausa ar per minkšta. Jei tešla per sausa, galite pridėti šiek tiek daugiau aliejaus arba šaukštą pieno. Jei per minkšta, įberkite dar truputį miltų. Vynuoges galite naudoti ne tik žalias, bet ir raudonas, kad pyragas atrodytų dar spalvingiau. Be to, vietoje citrinos žievelės galite naudoti apelsino žievelę, kad suteiktumėte įdomesnį citrusinį skonį.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Privalumai: Varškė yra puikus baltymų ir kalcio šaltinis, kuris stiprina kaulus ir dantis. Vynuogės suteikia antioksidantų, padedančių kovoti su senėjimu ir širdies ligomis. Trūkumai: Cukrus ir baltieji miltai gali padidinti cukraus kiekį kraujyje, todėl reikėtų saikingai vartoti desertą tiems, kurie stebi cukraus kiekį ar yra jautrūs glitimui.

Kalorijos
  • Viso pyrago kalorijų kiekis: apie 2000 kcal
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 250 kcal

Receptui reikės:

Pyrago tešla:
  • Varškė: 150 g
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Cukrus: 75 g
  • Aliejus: 6 v.š.
  • Druska: žiupsnelis
  • Miltai: 250 g
  • Kepimo milteliai: 1 a.š.
Varškės įdaras:
  • Vynuogės be sėklų: 400-500 g
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Druska: žiupsnelis
  • Cukrus: 100 g
  • Varškė: 350 g
  • Manų kruopos: 50 g
  • Citrinos žievelė: 1 vnt.

Paruošimas

  • Paruoškite tešlą: Į dubenį įmušami kiaušiniai ir plakami, kol susidaro putos. Įdedamas druskos žiupsnelis, įdedama varškė (jei ji turi skysčio, jis turi būti nupiltas), supilamas aliejus ir viskas išplakama.
  • Miltai su kepimo milteliais persijojami ir įmaišomi į tešlą, o tada ji minkoma rankomis, kol tampa vientisa. Tešla atidedama į šaldytuvą 15 minučių, kad sustingtų.
  • Paruoškite įdarą: Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai plakami su cukrumi, kol tampa balti ir purūs. Sudedamos manų kruopos, citrinos žievelė ir varškė, viskas gerai išmaišoma. Atsargiai įmaišomi išplakti baltymai, kad išsaugotume kuo daugiau oro.
  • Formuokite pyragą: Kepimo forma (apie 24 cm skersmens) padengiama paruošta tešla, įskaitant kraštus.
  • Tešlą galima iškočioti ant miltuoto paviršiaus, kad būtų lengviau perkelti į formą. Ant tešlos supilamas varškės įdaras ir išlyginamas paviršius.
  • Įdėkite vynuoges ir kepkite: Ant varškės įdaro dailiai išdėliojamos per pusę perpjautos vynuogės. Pyragas kepamas iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių, kol viršus gražiai apskrunda.
  • Išėmus iš orkaitės, pyragui leidžiama visiškai atvėsti prieš pjaustant ir patiekiant.
  • Santrauka: Varškinis pyragas su vynuogėmis yra gardus ir maistingas desertas, derinantis baltymingą varškės tekstūrą su sultingų vynuogių gaivumu. Jis lengvai paruošiamas ir gali būti pritaikomas pagal kiekvieno skonį bei mitybos poreikius. Su alternatyviais ingredientais galima sukurti sveikesnę arba kitokį skonį turinčią pyrago versiją. Visas pyragas yra 2000 kalorijų, tad porcijos dydis ir kiekis gali būti lengvai reguliuojamas.

 

 


1 komentaras apie “Varškinis pyragas su vynuogėmis”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą