Varškės pyragas su obuoliais be gliuteno

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 8
„Varškės pyragas su obuoliais be gliuteno“ – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvo ir skanaus deserto, neturėdami rūpesčių dėl gliuteno. Šis pyragas ne tik patrauklus dėl savo subtilaus skonio ir aromato, bet ir vertingas savo sudedamųjų dalių dėka. Pagrindinis šio pyrago ingredientas – varškė, kuri yra puikus baltymų šaltinis, padedantis stiprinti raumenis ir palaikyti sotumo jausmą ilgiau. Be to, varškė turtinga kalciu, kuris svarbus kaulų ir dantų sveikatai. Pyrage taip pat naudojami avižiniai ir ryžių miltai, kurie yra geras skaidulų šaltinis, palaikantis gerą virškinimo sistemos veiklą ir padedantis išlaikyti stabilią energijos lygį visą dieną.

Obuoliai, naudojami šiame recepte, suteikia pyragui ne tik gaivumo ir sultingumo, bet ir papildomų maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminai C ir K bei skaidulos. Jie padeda stiprinti imuninę sistemą, palaiko širdies sveikatą ir gerina virškinimą. Be to, pyragas gaminamas be pridėto riebalų, todėl jis tampa lengvesnis ir sveikesnis pasirinkimas tiems, kurie nori sumažinti savo kalorijų suvartojimą.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Cukraus vietoje galima naudoti medų arba klevų sirupą – tai suteiks natūralesnį saldumą ir praturtins skonį.
  • Avižiniai miltai gali būti pakeisti migdolų arba kokosų miltais, kad suteiktų pyragui šiek tiek kitokio skonio ir tekstūros.
  • Jogurtą galima pakeisti graikišku jogurtu ar kokoso pienu, kuris tinka netoleruojantiems laktozės ar siekiantiems įvairesnio skonio.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Jei norite pyragui suteikti dar daugiau skonio, į tešlą galima įdėti citrinos žievelės ar saują smulkintų riešutų.
  • Kad pyragas būtų dar drėgnesnis, obuolius prieš dėdami į tešlą galima aptepti šiek tiek medaus ar apibarstyti ruduoju cukrumi.
Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Šis pyragas yra puikus pasirinkimas, jei norite desertui naudoti daugiau baltymų turinčius ingredientus. Vis dėlto, dėl naudojamo cukraus kiekio rekomenduojama šį desertą vartoti saikingai, kad išvengtumėte per didelio cukraus suvartojimo.

Kalorijos
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
  • Kalorijos vienai porcijai (1/8 pyrago): apie 225 kcal

Receptui reikės:

  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Cukrus: 100 g
  • Vanilės ekstraktas: šlakelis
  • Varškė: 500 g
  • Jogurtas: 100 ml
  • Avižiniai miltai: 250 g
  • Ryžių miltai: 100 g
  • Kepimo milteliai (galima maišyti su kepimo soda): 10 g
  • Cinamonas: žiupsnelis
  • Obuoliai: 2-3 vnt. (priklauso nuo dydžio)

Paruošimas

  • Pradžioje kiaušiniai plakami su cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol masė tampa šviesi ir puri.
  • Tada į tešlą įmaišoma varškė ir jogurtas, o viskas ištrinama trintuvu, kad neliktų gumulėlių ir masė taptų vienalytė.
  • Po to į tešlą įmaišomi avižiniai ir ryžių miltai kartu su kepimo milteliais, o tešla maišoma tol, kol tampa tiršta ir vientisa.
  • Gauta tešla sukrečiama į kepimo popieriumi išklotą formą, paviršius išlyginamas sudrėkintomis rankomis.
  • Ant paruoštos tešlos dedamos plonomis riekelėmis pjaustytos obuolių skiltelės, jų žievė nukreipta į viršų. Skiltelės apibarstomos cinamonu, kad suteiktų papildomo skonio ir aromato.
  • Pyragas kepamas iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
  • Po kepimo dar apie 10 minučių paliekamas orkaitėje atvėsti, kad pyragas sutvirtėtų ir būtų lengviau pjaustyti.
  • Santrauka: „Varškės pyragas su obuoliais be gliuteno“ yra sveikas ir gardus pasirinkimas desertui, praturtintas baltymais, skaidulomis ir vitaminais. Šis pyragas puikiai tinka tiems, kurie ieško alternatyvų be gliuteno ir nori mėgautis sveiku desertu, neprarandant skonio.

1 komentaras apie “Varškės pyragas su obuoliais be gliuteno”

  1. Sakyčiau, kad tai vienas skaniausių kada ragautų varškės pyragų su obuoliais. Bus gaminamas ir ateityje.

    Atsakyti
Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą