- Paruošimas: 40 min
- Porcijos: 6
Tikriausiai visi esate valgę balandėlius. Gal ne visi esate juos gaminę, bet valgę tai tikrai visi. Šiandien turėjau ingredientus jiems, bet neturėjau noro jų gaminti. O kažkada kulinarinėje knygoje buvau radusi nuostabią idėją, kaip sriuba gali virsti ir antru patiekalu. Receptą kiek pakoregavau pagal savo šeimos pomėgius ir ant stalo pietums garavo be gardi bei soti sriuba. Tikrai nuostabi balandėlių sriuba, kurią verta išmėginti. Imkite receptą!
Receptui reikės:
- kopūstų: 0,5 mažo
- bulvių: 5
- morkų: 1
- svogūnų: 1
- maltos kiaulienos: 300 gramų
- virtų ryžių: 3 valgomųjų šaukštų
- kiaušinių trynių: 1
- pomidorų: 2
- vanduo: 2 litrų
- druskos: pagal skonį
- pipirų: kelių žiupsnių
- grietinės: pagal poreikį
- krapų: pundelio
Paruošimas
- Pradžioje maltą mėsą pagardink druska ir pipirais.
- Tada į ją įmaišyk trynį ir virtus ryžius.
- Puode užvirk vandenį.
- Formuok mėsos kukuliukus ir dėk juos virti. Nugraibyk vis susidarančias putas.
- Daržoves nulupk.
- Bulves supjaustyk stambiais gabaliukais, morką griežinėliais, o kopūstą ruoželiais.
- Daržoves sudėk į puodą, pas mėsos kukulius ir virk maždaug 20-25 minutes.
- Svogūną supjaustyk smulkiais gabaliukais ir pakepink keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Pomidorus nublanširuok (užpilk verdančiu vandeniu) ir nulupk odeles. Juos supjaustyk smulkiais gabaliukais.
- Kai jau svogūnai suminkštėja, suberk susmulkintus pomidorus, pagardink druska, pipirais ir pakepink kelias minutes.
- Daržoves supilk į puodą ir sriubą pavirk dar maždaug 5 minutes.
- Pilstyk į dubenėlius, pagardink grietine ir susmulkintais krapais.
- Patiek ir skanauk!