- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 1
Man patys tobuliausia tie rytai, kai galima visiškai niekur skubėti, galiu ramiai sau gurkšnoti mėgstamą kavą ir svajoti apie kiek prabangesnius pusryčius. Šitaip besvajojant sugalvojau pamėginti ir pasiruošti Benedikto kiaušinius. Jie, kaip didžiausia svajonių pusryčiai senokai man jau sukosi galvoje, tik vis nedrįsau pamėginti ir tas mintis nuvydavau šalin. O dabar galiu ir Jus patikinti, visai be reikalo. Ir išsivirti tą kiaušinį be lukšto, visai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Mėginsiu surašyti viską aiškiai ir kuo nuodugniau, taip kaip ruošiau aš ir visus patarimus surašysiu, kad tikrai pavyktu. Taigi nieko nelaukiam ir gaminam!
O kaip paruošti olandišką padažą jau rašiau.
Receptui reikės:
- kiaušinių: 2
- vanduo: 1 litro
- 6% acto: 15 mililitrų (aš naudoju obuolių actą)
Patiekimui (galite keisti pagal savo norus ir pageidavimus)
- olandiško padažo
- sūdytos lašišos
- avokado
- švarcvaldo kumpio
Paruošimas
- Pradžioje plačiame puode užvirk vandenį.
- Įpilk actą. Sumažink kaitrą, kad vanduo vos vos judėtų, o ne kunkuliuotų.
- Kiaušinį įmušk į indelį, geriausiai su snapeliu.
- Plakimo šluotele padaryk sūkurį. Kiaušinį įleisk iš indelio tiesiai į sūkurio centrą. Šitaip iškart įleisk antrą kiaušinį. Vienu metu gali virti tik 2 kiaušinius.
- Virk 4 minutes.
- Kiaušinius po vieną išimk kiaurasamčio pagalba ir dėk ant popierinių rankšluosčių.
- Nusausink, jei reikia nupjaustyk nereikalingas ir ne pačias gražiausias baltymo dalis.
- Benedikto kiaušinį valgyk su olandišku padažu (tai klasikų klasika ir šio dueto atskirti negalėjau), sūdyta lašiša, avokadu ir su Švarcvaldo kumpiu. Skanauk!