Paprasta charčio sriuba su jautiena ir ryžiais – lietuviškas variantas

  • Paruošimas: 90 min
  • Porcijos: 4
Šį kartą noriu su Jumis visais pasidalinti savo labai skanios lietuviškos, paprastos charčio sriubos variantu su jautiena, bulvėmis ir ryžiais. Pagaminimas tikrai ganėtinai lengvas, bet man asmeniškai jis yra pats geriausias. Visada pavyksta ir tikrai niekada nenuvilia. Gal tai ir nėra tradicinis gruziniškas jos variantas, bet mano visai šeimai labai patinka. Todėl labai drąsiai rekomenduoju pasigaminti ir Jums, tikrai neliksite nusivylę. Einame pasigaminti jau šiandien, nieko ilgai nelaukdami.:)

Receptui reikės:

  • jautienos: 200 gramų (jei norisi itin sočios sriubos, o ne gero sultinio, galima dėti ir maždaug 600-800 gramų)
  • bulvių: 1 didelės
  • svogūnų: 1
  • morkų: 1 didelės
  • raudonųjų paprikų: 1
  • pomidorų: 1
  • česnako: 5 skiltelių
  • apvalių ryžių: 1,5 saujos
  • pomidorų padažo: 2 šaukštų
  • pipirų: rekomenduoju dėti ganėtinai daug
  • džiovintų čili pipirų: 1 mažo
  • lauro lapelių: kelių
  • druskos
  • šviežių ar šaldytų žalumynų (petražolių, krapų)

Paruošimas

  • Pradžioje jautieną supjaustyk nedideliais gabaliukais ir šiek tiek apkepink keptuvėje.
  • Tada mėsą sudėk į puodą, užpilk vandeniu, įdėk druskos, maltų pipirų, čili pipirą bei virk bent jau valandą, kol jautiena visiškai suminkštės.
  • Po to į puodą dėk ryžius ir virk dar apie 10-15 minučių.
  • Tada sudėk nedideliais kubeliais pjaustytą bulvę.
  • Per tą laiką, kol bulvės virdamos šiek tiek suminkštės, pasiruošk likusias daržoves. Smulkiai supjaustyk svogūną, morką, papriką bei nuluptą pomidorą.
  • Tuomet keptuvėje šiek tiek apkepink svogūną.
  • Kai jau svogūno gabaliukai tampa skaidrūs, sudėk morką, papriką ir kelias minutes pakepink.
  • Po to į tą pačią keptuvę sudėk pjaustytą pomidorą ir pakepink, kol pomidoras sukris ir nebesimatys jo gabaliukų.
  • Paskui dėk pomidorų padažą ir dar šiek tiek patroškink.
  • Daržoves sudėk į puodą su ryžiais, mėsa ir bulvėmis bei pavirk kelias minutes. Paragauk, ar užtenka druskos ir, svarbiausia, ar pakankamai pipirų. Sriuba turėtų gautis gan aštroka.
  • Nukelk puodą nuo kaitros ir į jį sudėk smulkiai pjaustytas česnako skilteles ir žalumynus. Puodą uždenk bei leisk kelias minutes pastovėti, kad skoniai “susidraugautų”.
  • Patiek su grietine ir mėgaukis!

Parašykite komentarą