- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 50 min
- Porcijos: 7
Tikriausiai daugelis esate gaminę įdarytas paprikas su pačiais įvairiausias įdarais. O šiandien aš Jums noriu parodyti tikrai labai įdomų variantą su faršu (aš naudoju jautienos, bet puikiai tinka ir kitoks), nduja (ji man čia būtina, suteikia labai lengvą aštrumą), konservuotais kukurūzais ir sūriu. Kaip ir visų įdarytų paprikų paruošimas čia labai panašus ir niekuo neišsiskiriantis, bet šis įdaras yra tik tikrai pats skaniausias ir vertas didžiausių pagyrų!
Receptui reikės:
- paprikos: 7 didesnės
- malta jautiena: 1 kilogramo
- nduja: pagal skonį
- morkos: 3
- svogūnai: 2
- saliero stiebai: 2
- česnakas: 5 skiltelių
- konservuoti kukurūzai: 150 gramų
- čili pipirai: 1 (arba pagal norimą aštrumą)
- saldžiosios paprikos milteliai
- rūkytos paprikos milteliai
- džiovintos kalendros milteliai
- kuminas
- grūsti juodieji pipirai
- druska
- šviežios petražolės
- sūris: pagal skonį (man kuo daugiau, tuo skaniau)
Padažui (nėra būtina):
- naminis pomidorų padažas (arba kitas mėgstamas)
- jogurto, grietinės ir majonezo mixas
- bazilikas
- raudonėlis
Paruošimas
- Pirmiausia paprikas pjauk pusiau ir suguldyk ant kepimo popieriaus.
- Tada jautienos sumaišyk su itin smulkiai susmulkintais svogūnais, salierais, česnakais, sutarkuotomis morkomis, konservuotais kukurūzais, čili pipiru ir džiovintais prieskoniais. Viską gerai išmaišyk.
- Rankomis sudėk pasiruoštą įdarą į paprikas suspausdamas ir suformuodamas nedidelį kalnelį.
- Dėk į orkaitę ir kepk 190 laipsnių temperatūros maždaug 35 minutes.
- Per tą laiką, kol kepa pagamink padažą iš visų nurodytų ingredientų (sumaišyk viską tarpusavyje).
- Paprikas ištraukę iš orkaitės užberk sutarkuoto sūrio ir dar kepk orkaitėje maždaug 15 minučių, kol sūris gražiai apskrus.
- Iškepus barstyk petražolių.
- Patiek su pasiruoštu padažu ir skanauk!
1 komentaras apie “Skaniausios įdarytos paprikos su faršu, nduja, konservuotais kukurūzais ir sūriu”