- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 50 min
- Porcijos: 1
Pagal šį receptą gavosi labai skanus medaus biskvitas – ganėtinai aukštas, kvapnus, purus ir tikrai nuostabus, vertas visų didžiausių pagyrų. Tik perpjautą galima sutepti mėgstamu kremu, uogiene arba karamelizuotu kondensuotu pienu. Labai rekomenduoju išmėginti šį mano patikusį variantą! 😉
Beje, šiais labai pasiteisinusiais biskvitais jau dalinausi anksčiau:
– biskvitas su kondensuotu pienu;
– drėgnas šokoladinis biskvitas tortui;
– greitas ir paprastas biskvitas tortui;
– senovinis klasikinis biskvitas;
– tobulas biskvitas;
Rekomenduoju ir juos būtinai išmėginti!
Receptui reikės:
- kiaušiniai: 3
- miltai: 150 gramų
- cukrus: 100 gramų
- medus: 100 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Pradžioje kiaušinius išplak su cukrumi, plak maždaug 9-10 minučių. Rekomenduoju plakti elektriniu plakikliu.
- Tada medų sumaišyk su kepimo milteliais ir šildyk ant mažos kaitros, vis maišydamas, kol tampa gintarinės spalvos.
- Nuimk nuo kaitros, palik maždaug minutę ar kitą atvėsti.
- Tuomet pravėsusį medų po vieną šaukštą dėk į kiaušinių masę ir plak. Kai jau visas medus bus įplaktas, dalimis berk persijotus miltus ir atsargiai įmaišyk (neplak!).
- Pasiruoštą tešlą pilk į kepimo popieriumi išklotą formą (rekomenduoju naudoti 20 centimetrų skersmens).
- Formą šiek tiek pasukiok, kad kepant viduryje neiškiltų kepurė.
- Kepk iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Ar jau iškepė, patikrink mediniu pagaliuku.
- Išimtą iš orkaitės palik šiek tiek pravėsti formoje, tada peiliu atskirk nuo formos krašto ir toliau vėsink išimtą.
- Pjaustyk tik pilnai atvėsusį. Skanauk!
Tikrai pasiteisinęs biskvitas. Puikus receptas.