Labai skanus ir kvapnus medaus biskvitas

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 1

Pagal šį receptą gavosi labai skanus medaus biskvitas – ganėtinai aukštas, kvapnus, purus ir tikrai nuostabus, vertas visų didžiausių pagyrų. Tik perpjautą galima sutepti mėgstamu kremu, uogiene arba karamelizuotu kondensuotu pienu. Labai rekomenduoju išmėginti šį mano patikusį variantą! 😉

Beje, šiais labai pasiteisinusiais biskvitais jau dalinausi anksčiau:
biskvitas su kondensuotu pienu;
drėgnas šokoladinis biskvitas tortui;
greitas ir paprastas biskvitas tortui;
senovinis klasikinis biskvitas;
tobulas biskvitas;

Rekomenduoju ir juos būtinai išmėginti!

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 150 gramų
  • cukrus: 100 gramų
  • medus: 100 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pradžioje kiaušinius išplak su cukrumi, plak maždaug 9-10 minučių. Rekomenduoju plakti elektriniu plakikliu.
  • Tada medų sumaišyk su kepimo milteliais ir šildyk ant mažos kaitros, vis maišydamas, kol tampa gintarinės spalvos.
  • Nuimk nuo kaitros, palik maždaug minutę ar kitą atvėsti.
  • Tuomet pravėsusį medų po vieną šaukštą dėk į kiaušinių masę ir plak. Kai jau visas medus bus įplaktas, dalimis berk persijotus miltus ir atsargiai įmaišyk (neplak!).
  • Pasiruoštą tešlą pilk į kepimo popieriumi išklotą formą (rekomenduoju naudoti 20 centimetrų skersmens).
  • Formą šiek tiek pasukiok, kad kepant viduryje neiškiltų kepurė.
  • Kepk iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Ar jau iškepė, patikrink mediniu pagaliuku.
  • Išimtą iš orkaitės palik šiek tiek pravėsti formoje, tada peiliu atskirk nuo formos krašto ir toliau vėsink išimtą.
  • Pjaustyk tik pilnai atvėsusį. Skanauk!

1 komentaras apie “Labai skanus ir kvapnus medaus biskvitas”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą