Biskvitas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 8
Jums jau rodžiau kaip pagaminti du skanius biskvitus – tai paprastas biskvitas tortui ir šokoladinis biskvitas tortui. O šį kartą parodysiu kaip paruošti biskvitą su kondensuotu pienu. O taip pat pridėsiu ir torto variantą, kuris gaunasi labai skanus, gaivus ir yra lengvai paruošiamas. Tai kondensuoto pieno biskvito tortas su nuostabiu grietininiu kremu. Tokį mama man visada gamindavo dar vaikystėje, tik puošdavo kiek paprasčiau – tiesiog trupiniais, kurie atlikdavo nupjovus biskvitams kepurėles. Bet koks tas tortas būdavo fantastiškas, dar iki šių dienų puikiai pamenu! O dabar ir pati ruošiu savo vaikams. Išmėginkite ir Jūs, šį mano itin pamiltą ir mėgstamą receptą. Bet žinoma su tokiu biskvitu galite ruošti ir kitą savo labai pamėgtą tortą!

Receptui reikės:

Biskvitui:
  • saldinto kondensuoto pieno: 400 gramų
  • sviesto: 100 gramų
  • miltų: 200 gramų
  • kiaušinių: 3
  • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
Kremui:
  • riebios grietinės: 800 gramų
  • cukraus pudros: 5 valgomųjų šaukštų
  • želatinos: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pradžioje želatiną užpilk 100 mililitrų šalto vandens ir palik išbrinkti, kol kepsi biskvitus.
  • Tada sviestą ištirpink, atvėsink bei gerai išplak su kondensuotu pienu ir kiaušiniais.
  • Tuomet kepimo miltelius sumaišyk su miltais ir po truputį, šaukštu atsargiai maišydami suberk į sviesto – kiaušinių masę.
  • Iš gauto tešlos kiekio kepk 2 – 20 centimetrų skersmens biskvitus. Tam tešlą padalink į dvi dalis ir pilk į kepimo popieriumi išklotas torto formas atsegamais kraštais.
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių (ar biskvitas jau pilnai iškepęs, tikrink įsmeigdamas medinį iešmelį į biskvito vidurį).
  • Iškepusiems biskvitams pradžioje leisk truputį pravėsti formoje (gali formas pridengti švariu rankšluosčiu, kad biskvito viršus išliktų minkštesnis), o tada pilnai atvėsink ant grotelių.
  • Kai jau biskvitai pilnai atvėsta, kiekvieną jų perpjauk į dvi dalis, iš viso gausi 4 lakštus. Gali kepti ir vieną didelį biskvitą, tokiu atveju reikia kepti šiek tiek ilgiau, bet man pačiai daug labiau patinka kepti du, nes taip būna lengviau perpjauti.
  • Išbrinkusią želatiną pašildyk garų vonelėje arba ant itin mažos kaitros, nuolat maišydamas, kol granulės ištirps, neužvirk.
  • Kai jau ištirpsta, nuimk nuo kaitros ir palik atvėsti.
  • Kremas: Išplak grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo.
  • Į plakimo pabaigą, kai jau grietinė sutvirtėja, supilk citrinos sultis. Beje, tiek cukraus, tiek citrinos sulčių kiekį gali labai lengvai reguliuoti pagal savo skonį ir norus, tiesiog ragaudamas kremo.
  • Plona srovele, atsargiai maišydamas į kremą supilk atvėsintą želatiną, išmaišyk. Jeigu kremas skystokas ir matosi, kad juo bus sudėtinga pertepti biskvitus, palaikyk jį šiek tiekt šaldytuve – jis labai greit sutvirtės.
  • Biskvitus gausiai sulaistyk stipria juoda arbata. Truputį kremo atsidėk torto šonams puošti.
  • Tada imk pirmą biskvito lakštą, pertepk ketvirtadaliu kremo, dėk antrą, dar kartą pertepk ir šitaip su visais.
  • Kelioms valandoms (o idealiausia per visą naktį) tortą palik šaldytuve sustingti bei skoniams “susidraugauti” tarpusavyje.
  • Prieš patiekdamas gali puošti kaip tik norisi – pvz. sutarkuotu šokoladu, plakta grietinėle, vaisiais ar uogomis. Skanaus!


8 komentarai apie “Biskvitas su kondensuotu pienu”

  1. Atgalinis pranešimas: Tobulas biskvitas - valgome
  2. Atgalinis pranešimas: Purus drėgnas biskvitas - valgome
Average
5 Based On 8

Parašykite komentarą