- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 35 min
- Porcijos: 1
Esu išmėginusi ne vieną biskvito receptą ir kai kurie jų labai patiko. Bet šį kartą išmėgintas pavyko tiesiog fantastiškai – gavosi purus ir drėgnas. Tikrai pasiteisinęs, tad skubu dalintis juo ir su Jumis. Kvepiantis ir pakankamai storas. Iš jo gaunasi net 3 torto sluoksniais. Tikrai vertas Jūsų dėmesio!
Ingredientų kiekiai nurodyti 24 centimetrų formai.
Beje, šiais labai pasiteisinusiais biskvitais jau dalinausi anksčiau:
– biskvitas su kondensuotu pienu;
– drėgnas šokoladinis biskvitas tortui;
– greitas ir paprastas biskvitas tortui;
– senovinis klasikinis biskvitas;
– tobulas biskvitas;
Rekomenduoju ir juos būtinai išmėginti!
Receptui reikės:
- kiaušiniai: 4 M dydžio (būtinai kambario temperatūros)
- cukrus: 125 gramų
- vanilės aromatas
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- miltai: 100 gramų
- krakmolas: 50 gramų
Paruošimas
- Pirmiausia kiaušinius išplak su cukrumi ir vanile, plak maždaug 7-8 minutes ir ne trumpiau.
- Tada miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyk, persijok į išplaktus su cukrumi kiaušinius ir atsargiai išmaišyk (jokiu būdu neplak), kol bus vientisa masė.
- Tuomet torto formos dugną išklok su kepimo popieriumi, ištepk sviestu arba aliejumi (šonų nereikia tepti).
- Supilk tešlą ir pasuk formą kelis kartus.
- Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Ar biskvitas jau iškepė, tikrink mediniu smeigtuku.
- Iškepus išimk iš orkaitės, leisk maždaug 5 minutes pravėsti.
- Tuomet peiliu atskirk biskvito šonus nuo formos, išimk jį ir apversk ant grotelių.
- Palik pilnai atvėsti.
- Jei planuoji daryti tortą, biskvitą iškepk iš vakaro – iškepęs jis privalo “pailsėti”. Pačių skaniausių kepinių!
Tai labai geras receptas. Aš pertepiau su rūgščia uogiene ir gavosi paprastas skanus tortukas. Ačiū!