Purus drėgnas biskvitas

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 35 min
  • Porcijos: 1

Esu išmėginusi ne vieną biskvito receptą ir kai kurie jų labai patiko. Bet šį kartą išmėgintas pavyko tiesiog fantastiškai – gavosi purus ir drėgnas. Tikrai pasiteisinęs, tad skubu dalintis juo ir su Jumis. Kvepiantis ir pakankamai storas. Iš jo gaunasi net 3 torto sluoksniais. Tikrai vertas Jūsų dėmesio!

Ingredientų kiekiai nurodyti 24 centimetrų formai.

Beje, šiais labai pasiteisinusiais biskvitais jau dalinausi anksčiau:
biskvitas su kondensuotu pienu;
drėgnas šokoladinis biskvitas tortui;
greitas ir paprastas biskvitas tortui;
senovinis klasikinis biskvitas;
tobulas biskvitas;

Rekomenduoju ir juos būtinai išmėginti!

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 4 M dydžio (būtinai kambario temperatūros)
  • cukrus: 125 gramų
  • vanilės aromatas
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 100 gramų
  • krakmolas: 50 gramų

Paruošimas

  • Pirmiausia kiaušinius išplak su cukrumi ir vanile, plak maždaug 7-8 minutes ir ne trumpiau.
  • Tada miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyk, persijok į išplaktus su cukrumi kiaušinius ir atsargiai išmaišyk (jokiu būdu neplak), kol bus vientisa masė.
  • Tuomet torto formos dugną išklok su kepimo popieriumi, ištepk sviestu arba aliejumi (šonų nereikia tepti).
  • Supilk tešlą ir pasuk formą kelis kartus.
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Ar biskvitas jau iškepė, tikrink mediniu smeigtuku.
  • Iškepus išimk iš orkaitės, leisk maždaug 5 minutes pravėsti.
  • Tuomet peiliu atskirk biskvito šonus nuo formos, išimk jį ir apversk ant grotelių.
  • Palik pilnai atvėsti.
  • Jei planuoji daryti tortą, biskvitą iškepk iš vakaro – iškepęs jis privalo “pailsėti”. Pačių skaniausių kepinių!

1 komentaras apie “Purus drėgnas biskvitas”

  1. Tai labai geras receptas. Aš pertepiau su rūgščia uogiene ir gavosi paprastas skanus tortukas. Ačiū!

    Atsakyti
Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą