- Paruošimas: 90 min
- Porcijos: 8
Jeigu norisi kada skoniais nukeliauti į nostalgiškus mūsų tėvų laikus, kai mes dar buvo maži, būtinai pasigaminkite šį biskvitą, kurį radau Beatos knygoje. Taip pat pasiūlysiu ne tik biskvitą bet ir nuostabų biskvitinį tortą su kakavos kremu, kuris ir primins vaikystę. Beje, toks biskvitas tinka daugeliui tortų.
Beje, gaminant visi biskvitui nurodyti ingredientai privalo būti kambario temperatūros.
Beje, šiais labai pasiteisinusiais biskvitais jau dalinausi anksčiau:
– biskvitas su kondensuotu pienu;
– drėgnas šokoladinis biskvitas tortui;
– greitas ir paprastas biskvitas tortui;
Rekomenduoju ir juos išmėginti!
Receptui reikės:
Biskvitui:
- kiaušiniai: 5 (baltymus atskiriame nuo trynių)
- cukrus: 0,75 stiklinės
- miltai: 0,75 stiklinės
- krakmolas: 0,25 stiklinės
Sulaistymui:
- vanduo: 125 mililitrų
- alkoholis: 60 mililitrų (aš naudoju Malibu, bet tinka ir kitoks; galima keisti apelsinų sultimis)
Kremui:
- želatinos milteliai: 4 arbatinių šaukštelių
- vanduo: 60 mililitrų
- 36% riebumo grietinėlė: 1 litro
- cukrus: 80 gramų (jeigu norisi saldesnio torto, dedame daugiau – ~110-150 gramų)
- kakavos milteliai: 3 valgomųjų šaukštų (+ dar šiek tiek pabarstyti papuošimui)
Paruošimas
- Pradžioje įkaitink orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
- Kepimo skardą 33×23 centimetrų dydžio išklok pergamentiniu popieriumi.
- Kiaušinių baltymus išplak iki minkštų putų. Plakdamas dėk po šaukštą cukraus ir toliau plak, kol cukrus ištirpsta, tik tuomet dėk kitą porciją.
- Neišjungęs kombaino ir nelėtindamas greičio dėk po vieną trynį ir toliau plak, kol kiekvienas trynys visiškai įsimaišys.
- Pabaigoje tiesiai į kiaušinių masę persijok miltus kartu su krakmolu, ir atsargiai mentele išmaišyk tik tiek, kad susijungtų visi ingredientai.
- Tuomet supilk šią masę į paruoštą kepimo skardą ir išlygink paviršių.
- Dėk į orkaitę ir kepk maždaug 25-30 minučių, arba kol gražiai paruduos.
- Ištraukęs iš orkaitės laikyk skardą su biskvitu maždaug 30 centimetrų nuo grindų ir paleisk skardą, kad ji nukristų ant žemės (taip užtikrinsi, kad biskvitas nesusmegtų vėsdamas).
- Palik visiškai atvėsti.
- Tuomet perpjauk biskvitą išilgai į dvi dalis.
- Suberk želatinos miltelius į nedidelį dubenėlį, užpilk vandeniu ir leisk brinkti maždaug 10 minučių.
- Pasigamink kremą: Įpilk 150 mililitrų grietinėlės į nedidelį puodą, suberk cukrų, kakavą ir užkaisk. Maišydamas kaitink, kol cukrus visiškai ištirpsta.
- Nukelk nuo kaitros, įmaišyk išbrinkusią želatiną ir maišyk tol, kol ji visiškai ištirpsta.
- Palik atvėsti, bet visą laiką maišyk, kad nesustingtų.
- Likusią grietinėlę plak iki standžių putų. Tuomet plona srovele pilk kakavos masę, nuolatos toliau plakdamas. Atsargiai, kad neperplaktum masės – grietinėlė gali pavirsti sviestu. 🙂
- Pasiruošk sulaistymui skirtą skystį ir pusę jo sulaistyk ant pirmosios biskvito puselės.
- Ant šio biskvito pusės sutepk pusę kiekio kremo. Uždėk kitą biskvito lakštą, dar kartą sulaistyk ir sudėk likusią grietinėlę.
- Viršų dekoratyviai galima subraižyti šakute arba kokiu kitokiu įrankiu.
- Dėk į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
- Prieš patiekiant galima nupjaustyti visus šonus, kad būtų lygūs kraštai, bei pabarstyti kakava. Skanaus!
1 komentaras apie “Senovinis klasikinis Beatos biskvitas”