Purus šokoladinis biskvitas tortams ir pyragams

  • Paruošimas: 25 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 1

Išmėginau naują šokoladinio biskvito receptą, kurio dar tikrai niekada buvau nekepusi. Tikrai nuostabi pavyko, purus, kvapnus ir aukštas. Tikriausiai pats geriausias biskvitas, kurį esu bandžiusi, jei kalbėčiau būtent apie šokoladinius biskvitus. Labai rekomenduoju šį receptą ir Jums. 🙂

Beje, kepimui naudojau 24 centimetrų skersmens formą.

Beje, šiais labai pasiteisinusiais biskvitais jau dalinausi anksčiau:
biskvitas su kondensuotu pienu;
drėgnas šokoladinis biskvitas tortui;
greitas ir paprastas biskvitas tortui;
senovinis klasikinis biskvitas;
tobulas biskvitas;

Labai rekomenduoju ir juos būtinai išmėginti!

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 5 M dydžio (būtinai kambario temperatūros)
  • cukrus: 250 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • bekvapis aliejus: 135 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų
  • kakava: 30 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • vanilės ekstraktas: šiek tiek (arba vanilinis cukrus)

Paruošimas

  • Pradžioje 200 gramų cukraus, kakavą, aliejų ir vandenį supilk į nedidelį puodą ir maišydamas kaitink iki virimo.
  • Paskui nuimk nuo viryklės ir palik atvėsti.
  • Tada kiaušinius išplak su likusiu cukrumi ir vanile. Plak ilgai, kol masė pabals bei tūris ženkliai padidės (man pačiai užtruko maždaug 8-9 minutes).
  • Toliau plakdamas plona srovele supilk atvėsusį kakavos-aliejaus-cukraus mišinį.
  • Tuomet miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišyk, persijok ir po truputį, atsargiai įmaišyk į tešlą. Tik jokiu būdu neplak, nes kitaip biskvitas neiškils.
  • Tada kepimo formos dugną išklok su kepimo popieriumi.
  • Supilk pasiruoštą tešlą ir formą pasuk kelis kartu ratu.
  • Dėk į iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 45-50 minučių. Ar biskvitas jau iškepė, patikrink mediniu iešmeliu, jeigu įkišus ir ištraukus jis liks švarus, vadinasi pyragas iškepęs.
  • Iškepus leisk maždaug 5 minutes pravėsti formoje, tuomet išimk iš formos, apversk ant grotelių ir palik pilnai atvėsti.
  • Pjaustyk biskvitą ne anksčiau kaip po 7-8 valandų, tad geriausia jį yra išsikepti iš vakaro. Skanaus!

1 komentaras apie “Purus šokoladinis biskvitas tortams ir pyragams”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą