Visada pavykstantis purus biskvitas

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 1

Rytoj mano draugės gimtadienis, tad planuoju pagaminti kokį tortą. O kadangi dar nenusprendžiau kokį ruošiu, tai šiandien tik išsikepiau biskvitą pagal savo pamėgtą receptą. Kvepiantis, aukštas, purus bei tikrai visada pavykstantis. Didžiausios pagyros jam, rekomenduoju pasigaminti ir Jums!

Beje, gamindama naudojau 24 centimetrų kepimo formą.

Beje, šiais labai pasiteisinusiais biskvitais jau dalinausi anksčiau:
biskvitas su kondensuotu pienu;
drėgnas šokoladinis biskvitas tortui;
greitas ir paprastas biskvitas tortui;
senovinis klasikinis biskvitas;

Rekomenduoju ir juos išmėginti!

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 5 (manieji M dydžio)
  • cukrus: 150 gramų
  • miltai: 150 gramų
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • vanilės aromatas: šiek tiek
  • aliejus: šiek tiek

Paruošimas

  • Pradžioje kiaušinius, cukrų bei vanilę išplak elektriniu plakikliu, maksimaliu greičiu, plak apie 10 minučių.
  • Paskui įberk persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyk (neplak!).
  • Tuomet torto formos dugną išklok su kepimo popieriumi, sutepk šiek tiek aliejumi (šonų netepk) bei supilk tešlą.
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
  • Ar biskvitas jau iškepė, patikrink mediniu pagaliuku, bet ne anksčiau nei po 30 minučių kepimo.
  • Iškeptą biskvitą palik formoje šiek tiek atvėsti, po to išimk ir padėjęs ant grotelių pilnai atvėsink.
  • Naudok paruoštą biskvitą norimam tortui!

1 komentaras apie “Visada pavykstantis purus biskvitas”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą