Purus biskvitinis obuolių pyragas

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 35 min
  • Porcijos: 8
Šis biskvitinis obuolių pyragas lengvai pagaminamas, paprastas, bet itin skanus ir purus. Jau net nepamenu kokiame receptų žurnale prieš labai daug metų atradau šį receptą ir dabar nuolat naudoju. Jis patinka ne tik man, bet ir visai mano šeimai, o kitos draugės jau net yra pasiprašiusios recepto. Tad kad nereikėtų kiekvieną kartą joms pasakoti kaip ką darau, tai skelbiu šį įrašą, kuris pravers ne tik joms, bet ir Jums. Galiu tai garantuoti. Tad imkite ir gaminkite jau šiandien! 🙂

Receptui reikės:

  • miltai: 125 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 100 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • tirpintas sviestas: 50 gramų
  • grietinė: 50 mililitrų
  • riebi grietinėlė: 50 mililitrų
  • obuoliai: 3
  • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto

Paruošimas

  • Pirmiausia miltus sumaišyk su kepimo milteliais.
  • Tada įmaišyk cukrų, kiaušinius, sviestą, grietinę ir grietinėlę. Maišyk, kol masė tampa vientisa.
  • Tuomet obuolius nulupk ir supjaustyk plonomis riekelėmis.
  • Kekso arba kvadratinę 20×20 centimetrų kepimo formą patepk riebalais ir supilk tešlą.
  • Ant viršaus paskleisk obuolius ir juos šiek tiek įspausk į tešlą.
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
  • Iškepusį pyragą pabarstyk vaniliniu cukrumi ir atvėsink formoje.
  • Pjaustyk ir skanauk!

3 komentarai apie “Purus biskvitinis obuolių pyragas”

  1. Vienas skanesnių obuolių pyragų, kuriuos esu kada ragavusi. Labai Jums ačiū, kad dalinatės tokiais gerais receptais.

    Atsakyti
Average
5 Based On 3

Parašykite komentarą