Kristinos Ivanovos obuolių pyragas su kondensuotu pienu ir soda

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 45 min
  • Porcijos: 8
“Be saldumynų negaliu išbūti nei vienos dienos” – yra pasakiusi verslininkė Kristina Ivanova. Ir aš negaliu jai nepritarti, turiu tą pačią problemą. Kristina sako, kad obuolius pyragus kepa juos kai tik pavyksta gauti labai skanių obuolių. Vienas mėgstamiausių Kristinos pyragų – obuolių pyragas su kondensuotu pienu ir soda. Šis pyragas greit paruošiamas, o tai kiekvienai šeimininkei itin svarbu, sako ji. Paskutinį kartą iškepiau jį iš antaninių obuolių, su jais man šis pyragas pats gardžiausias. O aš dar jį pagardinu su ledais – pasakoja Kristina.

Prisiskaičiusi tiek liaupsių apie šį pyragą nusprendžiau pamėginti jį ir aš. Rezultatas įtraukiamas į mano mėgstamų kepinių sąrašą su kondensuotu pienu.
obuolių pyragas su varške ir kondensuotu pienu;
šlapias obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
kondensuoto pieno keksas su bananais;
marmurinis kondensuoto pieno keksas;
šokoladiniai keksiukai su kondensuotu pienu;
greitai pagaminami kondensuoto pieno keksiukai;

Mėginkite ir Jūs.

Receptui reikės:

  • kondensuotas pienas: 1 indelio
  • kiaušiniai: 1
  • grietinė: 1 valgomojo šaukšto (sodos užgesinimui)
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 7 valgomųjų šaukštų
  • obuoliai: 8

Paruošimas

  • Pradžioje į stiklinę įdėk vieną šaukštą grietinės, į grietinę šaukštelį sodos ir išmaišyk.
  • Tuomet į dubenį išpilk kondensuoto pieno indelį, įmušk kiaušinį, grietinę (su soda) ir 7 valgomuosius šaukštus miltų, viską išmaišyk.
  • Tada nulupk obuolius ir supjaustyk gabaliukais, sumesk į dubenį su pasiruošta mase ir dar kartą išmaišyk.
  • Po to išdėk į sviestu pateptą formą (arba sviestinį popierių), kepk 45 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.
  • Pjaustyk ir skanauk!

Parašykite komentarą