- Paruošimas: 90 min
- Gaminimas: 35 min
- Porcijos: 10
Tortas „Raffaello“ su kondensuoto pieno kremu – tai prabangus desertas, kuris sužavės kiekvieną smaližių ir puikiai tiks bet kokiai ypatingai progai. Šis tortas yra įkvėptas garsiojo „Raffaello“ saldainių skonio – švelnaus kokoso, traškios tekstūros ir šilkinio kremiškumo. Tai tikra šventė skonio receptoriams! Torto pagrindą sudaro lengvi biskvitai, pagardinti gaiviu citrinos sirupu, kuris suteikia malonios rūgštelės ir kontrastuoja su saldžiu, šilkinės konsistencijos kondensuoto pieno kremu.
Kokosas, esantis šio torto sudėtyje, yra puikus ląstelienos, sveikų riebalų, vitamino E ir mineralų šaltinis. Jis padeda gerinti virškinimą, suteikia energijos ir prisideda prie geresnės odos būklės. Kokosų produktai taip pat padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir palaikyti širdies sveikatą. Be to, torto „Raffaello“ ingredientai, tokie kaip grietinėlė ir sviestas, suteikia švelnumo ir kreminės tekstūros, tačiau juos galima pakeisti alternatyvomis, kurios padarys tortą lengvesnį ir sveikesnį.
Torto bendra kalorijų vertė yra apie 4500 kcal, o viena porcija – apie 450 kcal. Norint sumažinti kalorijų kiekį, galima rinktis mažiau riebią grietinėlę arba sumažinti cukraus kiekį.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kvietiniai miltai: Galima pakeisti viso grūdo miltais, kurie suteiks daugiau ląstelienos.
- Grietinėlė (36 proc.): Naudokite lengvesnę, mažesnio riebumo grietinėlę (pvz., 20 proc.) arba graikišką jogurtą, kad sumažintumėte kalorijų kiekį.
- Sviestas: Galima naudoti kokosų aliejų arba augalinį margariną, kad sumažintumėte sočiųjų riebalų kiekį.
- Kondensuotas pienas: Galima rinktis kondensuotą pieną be cukraus arba augalinį kondensuotą pieną, kad būtų mažiau cukraus.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Svarbu, kad ingredientai, tokie kaip sviestas ir kondensuotas pienas, būtų vienodos kambario temperatūros – tai užtikrins, kad kremas bus vienodos konsistencijos.
- Biskvito kepimo metu neskubėkite atidaryti orkaitės durų, nes tai gali sutrikdyti kildinimo procesą.
- Naudokite dantytą peilį, kad tiksliai perpjaustumėte biskvitus.
Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Privalumai: Tortas „Raffaello“ suteikia energijos ir yra puikus malonumas ypatingomis progomis. Kokosų drožlės suteikia vertingų riebalų rūgščių, kurios padeda smegenų ir širdies veiklai.
Trūkumai: Didelis cukraus ir riebalų kiekis gali neigiamai paveikti sveikatą, ypač jei vartojama per daug. Todėl patariama valgyti saikingai.
Kalorijos:
- Bendra kalorijų vertė: apie 4500 kcal
- Vienos porcijos kalorijos: apie 450 kcal
Receptui reikės:
Biskvitams:
- Kiaušiniai: 5 dideli
- Cukrus: 230 g
- Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
- Aliejus: 3 v. š.
- Miltai: 230 g
- Kepimo milteliai: 1 a. š.
Kremui:
- Kondensuotas pienas: 1 indelis (385 g)
- Sviestas (82 proc. riebumo): 180 g
- Grietinėlė (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo): 450 g
- Grietinėlės standiklis: 2 pakeliai
- Kokoso drožlės: 50 g
Biskvitų sulaistymui:
- Vanduo: 100 ml
- Citrinos sultys: 1 citrina
- Cukrus: 1 v. š.
Paruošimas
- Biskvitų paruošimas: Kiaušiniai plakami kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė tampa šviesi ir puri. Į plakinį po truputį pilamas aliejus, nuolat plakant. Miltai ir kepimo milteliai persijojami į masę ir viskas gerai sumaišoma.
- Tešla pilama į 23 cm skersmens apvalią sviestu išteptą kepimo formą.
- Kepama iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Iškepus biskvitui, jis atvėsinamas ir perpjaunamas į keturias dalis.
- Kremo paruošimas: Grietinėlė šiek tiek plakama, į ją įpilamas grietinėlės standiklis ir plakama tol, kol tampa standi. Kambario temperatūros sviestas sumaišomas su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Įmaišomos kokoso drožlės. P
- aruoštas kremas padedamas į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Po to sviestinis kremas sumaišomas su grietinėle ir viskas išplakama iki vienalytės konsistencijos.
- Biskvitų sulaistymas: Vanduo, citrinos sultys ir cukrus sumaišomi, kad būtų paruoštas citrinų sirupas biskvitų sulaistymui.
- Torto surinkimas: Torto lėkštėje dedamas pirmasis biskvitas ir jis sulaistomas citrinų sirupu. Ant biskvito užtepama 1/4 kremo.
- Dedamas antrasis biskvitas, šiek tiek spaudžiamas, sulaistomas ir padengiamas kremo sluoksniu. Šis procesas kartojamas, kol visos dalys bus surinktos. Viršutinė dalis išlyginama ir tortas dedamas į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
- Prieš patiekiant, torto paviršius apibarstomas kokoso drožlėmis.
- Santrauka: Tortas „Raffaello“ su kondensuoto pieno kremu yra elegantiškas desertas, kupinas švelnaus kokoso skonio ir šilkinio kremo tekstūros. Jis tinka bet kokiai šventei ar progai, ypač tiems, kurie vertina lengvą, bet sodrų skonį. Šis receptas leidžia eksperimentuoti su ingredientų alternatyvomis, siekiant padaryti desertą lengvesnį ir sveikesnį. Bendra kalorijų vertė yra didelė, todėl svarbu mėgautis saikingai.
Koks tobulas. Pirštelius galima laižyti bevalgant.