Kreminė trinta cukinijų sriuba su morkomis ir parmezano sūriu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

Be galo džiaugiuosi, kad rašau receptus ir kad galiu pristatyti Jums savo mylimiausius patiekalus, kurie puikiai pavyksta. O šiandien pristatau trintą kreminę cukinijų sriubą su morkomis, kurią aš mėgstu patiekti su parmezano sūriu. Kažkada atradau šį receptą internete labai seniai ir jį patobulinau pagal savo skonį, ir šiomis dienomis recepte jau nieko nekeičiu. Tokia soti bei maloniai iš vidaus šildanti sriuba idealiai tinka šaltiems rudens ir žiemos vakarams, bet aš ją gaminu ir tada kai tiesiog pasiilgstu trintų sriubų. 🙂

Iš nurodytų ingredientų kiekio paruoštos sriubos užtenka 4 asmenims, arba 2 žmonėm pavalgyti du kartus.

Receptui reikės:

  • cukinijų: 2 nedidelių
  • morkų: 3
  • svogūnų: 1 galvos
  • porų: 1
  • česnako: 1 skiltelės
  • bulvių: 1
  • šviežių krapų: 1 saujos
  • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
  • daržovių sultinio: 1 kubelio
  • vandens: 0,5 litro
  • parmezano sūrio: kiek norisi (patiekimui)
  • petražolių (papuošimui)

Paruošimas

  • Pradžioje aliejų pilk tiesiai į puodą, sudėk smulkiai supjaustytą svogūną ir palik kelioms minutėms, kad svogūnas suminkštėtų.
  • Supjaustyk cukinijas ir bulvę nedideliais kubeliais, sutarkuok morkas, supjaustyk porą ir viską sudėk į puodą.
  • Tada 0,5 litro karšto vandens ištirpink sultinio kubelį ir užpilk ant daržovių.
  • Įspausk sutrintą česnako skiltelę, sudėk smulkiai supjaustytus krapus ir palik virti maždaug 15 minučių, kol daržovės suminkštėja.
  • Viską sutrink rankiniu trintuvu, palik sriubą virti iki užvirimo maždaug 60 sekundžių, ir nukelk nuo kaitros.
  • Paragauk ar netrūksta druskos – jeigu trūksta įberk šiek tiek, bet stenkis jos naudoti kuo mažiau.
  • Ir štai viskas, sriuba jau pagaminta! Patiek su parmezano sūriu ir petražolėmis. Skanauk! 🙂

1 komentaras apie “Kreminė trinta cukinijų sriuba su morkomis ir parmezano sūriu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą