Aromatingoji trinta raudonų lęšių ir morkų sriuba

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4
Šį kartą noriu Jums parodyti kaip pagaminti skanią raudonų lęšių ir morkų sriubą, kuri yra labai įdomaus skonio ir, kas be ko, sveika. Mano vyras nelabai mėgsta morkas (keistas jis), bet sakė, kad šioje sriuboje jų visai nejautė, kas maloniai nustebino! Kaip žinia, lęšiai yra baltymų ir geležies šaltinis, todėl tokia trinta sriuba idealiai tinka vakarienei, ypatingai po aktyvaus sporto. O ir džiaugiuosi, kad vaikas ją valgė su malonumu. Tad nieko nelaukę, pasigaminkite ir Jūs!

Receptui reikės:

  • kmynai: didesnio žiupsnio
  • čili dribsniai su sėklomis: žiupsnelio
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • morkos: 600 gramų
  • raudonieji lęšiai: 140 gramų
  • daržovių sultinys: 1 litro
  • pienas: 125 mililitrų
Patiekimui:
  • duona ar liesa grietinė
  • petražolės

Paruošimas

  • Pradžioje į puodą suberk kmynus ir čili prieskonius, pakepink ant nedidelės kaitros maždaug 60 sekundžių be aliejaus – tol kol prieskoniai pradeda ruduoti bei paskleidžia aštrų aromatą.
  • Pusę sėklų atidėk į šalį, o likusias palik puode.
  • Tuomet į puodą įpilk aliejų, sudėk sutarkuotas morkas ir lęšius.
  • Ant viršaus užpilk daržovių sultinį (jeigu sultinio nesinori virti, galima naudoti sultinio kubelį), pieną, ir leisk sriubai užvirti.
  • Po užvirimo sumažink ugnį ir virk maždaug 15 minučių arba tol kol lęšiai suminkštėja.
  • Trink sriubą rankiniu trintuvu tol, kol nelieka jokių gumuliukų.
  • Patiekdamas ant sriubos viršaus užbarstyk likusius prieskonius, papuošk žalumynais.
  • Bene fainiausias dalykas šioje sriuboje yra nuostabus jos kvapas. 🙂 Galite valgyti su grietine ar duona, na o mes dažniausiai su šeimos nariai ją valgome vieną. Skanauk! 🙂

1 komentaras apie “Aromatingoji trinta raudonų lęšių ir morkų sriuba”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą