Karališka kalakutiena su apelsinų-medaus plutele

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

Ši “Karališka kalakutiena su apelsinų-medaus plutele” yra ypatinga dėl savo aukso spalvos plutelės ir turtingo skonio, kur susipina švelni kalakutienos tekstūra su salstelėjusiu medumi ir citrusiniu apelsinu. Šis patiekalas yra lengvai paruošiamas, bet vis tiek išlaiko pretenziją į kulinarinę prabangą. Kalakutiena yra puikus baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų, todėl tai yra sveikas pasirinkimas.

Galimos ingredientų alternatyvos
  1. Kalakutieną galima pakeisti vištiena arba kiauliena.
  2. Sojų padažą galima keisti tamari arba worcester padažu.
  3. Medų galima pakeisti agavų sirupu ar klevų sirupu.
Patiekalo gaminimo patarimai

Kepimo metu stenkitės neperkepti kalakutienos, kad ji liktų sultinga. Taip pat leiskite mėsai pasimarinuoti ne mažiau nei 30 minučių, kad skoniai gerai įsigertų.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Kalakutiena yra puikus liesų baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų ir daug B grupės vitaminų, tokių kaip B6 ir niacinas. Apelsinai praturtina patiekalą vitaminu C ir antioksidantais, kurie yra naudingi imuninei sistemai. Tačiau, jei naudojate daug medaus, padidėja patiekalo cukraus kiekis, todėl rekomenduojama vartoti saikingai.

Kalorijos
Visas patiekalas turi apie 1000 kalorijų, o vienoje porcijoje yra apie 250 kalorijų.

 

Receptui reikės:

  • Kalakutienos filė: 400 g
  • Sultingas apelsinas: 1 vnt
  • Naminis medus: 2 valg. š.
  • Cinamonas: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Mėgstami žalumynai: pagal skonį
  • Sojos padažas: keli lašai
  • Didelė saliero šaknis: 1 vnt
  • Pomidorai: 2 vnt
  • Sviestas: pora gabalėlių kepimui

Paruošimas

  • Supjaustykite kalakutienos filė kepsniams.
  • Padažinėje sumaišykite apelsino sultis, cinamoną, pipirus ir žoleles (tinka provanso mišinys, bazilikai, raudonėliai). Įpilkite keletą lašų sojos padažo ir sumaišykite su medumi. Šiuo padažu apšlakstykite ir įtrinkite kalakutieną. Palikite marinuotis 30 minučių.
  • Įkaitinkite keptuvę, įpilkite lašą aliejaus ir ištirpinkite nedidelį gabalėlį sviesto. Kepkite kepsnius po keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Nevartykite per dažnai.
  • Toje pačioje keptuvėje (jei reikia, pridėkite dar truputį sviesto) apkepkite smulkintus, luptus pomidorus ir šiaudeliais pjaustytą salierą, kol pagels.
  • Patiekite su mėgstamais žalumynais ir mėgaukitės.
  • Santrauka: “Karališka kalakutiena su apelsinų-medaus plutele” yra skanus ir sveikas patiekalas, kuris sužavės savo skoniu ir estetiška išvaizda. Šis receptas puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingai progai, o lengvas paruošimas užtikrins, kad net ir pradedantieji kulinarai galės pasigaminti šį patiekalą.

1 komentaras apie “Karališka kalakutiena su apelsinų-medaus plutele”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą