Turinys
Agrastai – puikiai numalšina troškulį, prisotina organizmą fruktoze ir gliukoze, organinėmis rūgštimis, pektinu, karotinu, mineralais, vitaminais C ir E. Pasižymi priešuždegiminiu, tonizuojančiu, antioksidaciniu poveikiu, mažina patinimus, normalizuoja virškinimą, lėtina ląstelių senėjimą, teigiamai veikia odos ir plaukų būklę. Agrastai yra kontraindikuotini esant individualiam netoleravimui ir skrandžio ligoms paūmėjimo metu.
Žaliųjų agrastų uogienė su apelsinu
Švieži žalieji agrastai gal ir nėra labai įdomūs, tačiau jie yra neįkainojami kaip ingredientas. Pavyzdžiui, galite išsivirti tokia uogienė su apelsinu. Žiemos metu nuotaiką pakelia vien išvaizda ir aromatas.
Ingredientai:
Uogienės paruošimas:
- Citrusus nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite ir išimkite sėklas.
- Agrastus sumalkite mėsmalės pagalba ir pertrinkite per sietelį.
- Taip pat sumalkite mėsmalės pagalba ir citrusinius vaisius.
- Suberkite cukrų, užvirinkite uogienę ir virkite pusvalandį ant silpnos ugnies.
- Užsukite į sterilius stiklainius.
Karališkoji agrastų uogienė su apelsinu
Šiandien noriu su jumis pasidalinti uogienės receptu, kurį teisėtai galima vadinti karališkuoju. Jam reikia paprastų agrastų ir šiek tiek apelsinų. Uogienė paruošiama labai paprastai ir greitai.
Ingredientai:
- Apelsinai – 2 vnt.;
- Agrastai – 1 kg;
- Cukrus – 1 kg;
- Vanilinas – 1 šaukštelis.
Uogienės paruošimas:
- Nupjaukite agrastų stiebus. Apelsinus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir supjaustykite. Pašalinkite kauliukus.
- Viską sumalkite mėsmalės pagalba arba susmulkinkite trintuvu. Įpilkite cukraus ir palikite pusvalandžiui.
- Uogienę užvirinkite ir dar pusvalandį pavirkite ant silpnos ugnies.
- Įpilkite vanilino, išmaišykite uogienę ir supilkite į švarius, sausus stiklainius.
Paprasta agrastų uogienė su apelsinu
Mano šeimoje labai populiari agrastų uogienė su apelsinu. Gaunasi tiršta, sodri ir kvapni, o apelsinas suteikia malonių citrusinių natų. Pabandykite pagaminti – tai lengva, sveika ir labai skanu!
Ingredientai:
- Agrastai – 1 kg;
- Cukrus – 1 kg;
- Apelsinai – 1 vnt.
Uogienės paruošimas:
- Agrastus išrūšiuokite, nuimkite uodegas, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite. Apelsiną supjaustykite griežinėliais kartu su žievele. Viską sumalame mėsmalės pagalba.
- Gautą masę užpilkite cukrumi ir maišant užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kelioms valandoms pastovėti.
- Po to ruošinį vėl užvirinkite, virkite 10-15 minučių ir karštą supilkite į sterilius stiklainius. Užsukite ir palikite apverstus, kad visiškai atvėstų. Agrastų uogienę su apelsinais laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.