Moliūgų uogienė su obuoliais

Paprastai moliūgas užauga labai didelis, o šeimininkės dažnai susimąsto, ką pagaminti iš jo. Siūlau virti moliūgų-obuolių uogienę. Patogu naudoti kaip pyragų, bandelių ir vyniotinių įdarą.

Moliūgų minkštime yra ir ypač reto bei naudingo vitamino T, todėl moliūgus galima vadinti geriausiu garnyru prie jautienos, kiaulienos ir kitų riebių patiekalų, nes šis vitaminas padeda geriau įsisavinti sunkų maistą ir neleidžia priaugti svoriui.

Ingredientai:

  • Moliūgas (minkštimas) – 2 kg;
  • Obuoliai – 1 kg;
  • Cukrus – 2 kg;
  • Citrinos rūgštis – 0,5 šaukštelio;
  • Vanduo – 250 ml.

Uogienės paruošimas:

  1. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, išimkite kauliukus ir susmulkinkite.
  2. Moliūgo minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
  3. Viską sudėkite į didelį puodą, pabarstykite cukrumi ir palikite 1 valandai.
  4. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies, užpilkite vandeniu ir virkite 20 minučių.
  5. Mišinį sutrinkite trintuvu.
  6. Supilkite citrinos rūgštį ir, dažnai maišydami, troškinkite dar 5 minutes.
  7. Karštą uogienę supilkite į švarius, sausus stiklainius ir užsukite.

Moliūgų uogienė su obuoliais ir citrina

Žiemai būtinai apsirūpinkite saulėta daržove. Pavyzdžiui, išvirkite moliūgų uogienę su citrina ir obuoliais.

Ingredientai:
  • Moliūgas (minkštimas) – 2 kg;
  • Obuoliai – 1 kg;
  • Citrina (vidutinė) – 2 vnt.;
  • Cukrus – 2 kg;
  • Vanduo – 500 ml.

Uogienės paruošimas:

  1. Moliūgą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į gilų puodą.
  2. Įpilkite vandens, pusę cukraus ir troškinkite 20 minučių.
  3. Citrinas nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, pašalinkite baltas plėveles ir smulkiai supjaustykite.
  4. Į puodą su moliūgu suberkite sutrintas citrinas ir virkite 5 minutes.
  5. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, išimkite šerdį ir susmulkinkite.
  6. Į puodą su moliūgu sudėkite obuolių skilteles ir likusį cukrų. Viską kartu virkite 5 minutes, nukelkite nuo ugnies ir atidėkite 1 valandai.
  7. Masę vėl užvirinkite, pavirkite 10 minučių, supilkite į švarius, sausus stiklainius ir užsukite.
[the_ad id=”6308″]

Obuolių nauda

Obuoliai yra skanus ir sveikas vaisius. Švieži obuoliai turi vitaminų ir mineralų. Jie stiprina organizmą, padeda apsisaugoti nuo peršalimo, mažina cholesterolio kiekį, valo ir atstato žarnyną. Iš obuolių ruošiama uogienė ir marmeladas, želė ir putėsiai, sultys ir vynas. Obuoliai kepami orkaitėje, naudojami ruošiant įdarą obuolių pyragams ir vyniotiniams.
[the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą