Pyrago tešla minkšta, puri. O kriaušės šiam varškės pyragui suteikia malonų vaisių skonį ir aromatą.
Kriaušės gerina širdies, kraujagyslių ir gaubtinės žarnos veiklą, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir užtikrina reguliarų tuštinimąsi. Įvairių tyrimų duomenimis, šie vaisiai mažina padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Kriaušės yra ląstelienos šaltinis – vienoje kriaušėje yra maždaug 25% dienos ląstelienos normos. Kriaušėse esančios skaidulos naudingos virškinimo traktui ir mažina skrandžio vėžio riziką.
Tešlai:
- 100 g sviesto;
- 100 g cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 200 g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių.
Įdarui:
Pyrago paruošimas
- Sviestą ištirpinti, išplakti su kiaušiniu ir cukrumi. Suberti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.
- Įdarui kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Varškę su blenderiu ištrinti su krakmolu ir grietine iki vientisos masės.
- Į gautą masę sudėti išplaktus kiaušinius ir lengvai išmaišyti.
- Tešla iškloti kepimo indo dugną ir neaukštas sieneles, užpilti varškės masę.
- Ant viršaus sudėti nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas kriaušes.
- Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 45 – 50 min.