Apverstas obuolių pyragas

Apversto obuolių pyrago receptas

Dar vienas obuolių pyragas. Neatsibodo? Man ne, o jei Jums taip, duokit užuominą. Bet šiaip, kai dabar obuolių sezonas, noris kuo daugiau parodyt, ką gi galima su jais daryti. Tai šiandien apie karamelinį obuolių pyragą. Panašų kepdavau su ananasais, kurio originalus pavadinamas “Pineapple upside down cake“ . Tada prisiminiau seniai keptą obuolių Tarte Tatin – … Skaityti toliau

Lietuviškas obuolių pyragas

Lietuviškojo obuolių pyrago receptas

Vis dar obuolių metas, tai jei dar neatsivalgėte keptų obuolių ir šiaip visokiausių gardėsių su obuoliais, štai paprastas receptas dar vieno pyrago, kuris mano manymu tikrai gali būti vadinamas Lietuviškuoju obuolių pyragu, nes tik tokius pyragus kepdavo mama vaikystėje. Na gal ne visada būdavo ledų, bet cinamono ir obuolių kvapas visada užburdavo su arbatos puodeliu … Skaityti toliau

Obuolių tarta su migdolais

Klasikinis obuolių tartos receptas su migdolais

Desertus su obuoliais tapo įprasta gaminti rudenį atvėsus orams, tačiau, ką daryti jei pavasaris visiškai nedžiugina savo temperatūra? Klasikinė obuolių tarta su vaniliniu kremu bei migdolų traškia plutele neabejotinai pakels nuotaiką. Lengva, kvapni ir gardi iki paskutinio kąsnio.⁣ Tešlai: 110g šalto sviesto⁣; 225g miltų⁣; 50g cukraus⁣; 1 a/š vanilės ekstrakto⁣; 55ml ledinio vandens⁣; žiupsnelis druskos⁣. … Skaityti toliau

Biskvitinis obuolių pyragas

Biskvitinio obuolių pyrago receptas

Kiek teko skaityti, šis obuolių pyragas iš tiesų yra kilęs iš Rusijos, o originalus jo pavadinimas – Šarlotka. Kiek tame yra tiesos, nežinau. Bet šiaip smagus receptas, nes reikalingi tik 4 produktai, kurie dažniausiai jau yra namie. Šį pyragą dažniausiai kepu tada, kai kažkas paprašo, arba kai reikia kokio nors deserto, o neturiu nei kepimo … Skaityti toliau

Obuolių pyragas su karameliniais grikiais

Obuolių pyragas su karameliniais grikiais

Įvairiausi būdai panaudoti grūdus mane žavi, tad atsimenu, kai vos pervertusi VMG pirmąją knygą, iškart įsiminiau šį neįprastą pyrago receptą su karameliniais grikiais. Tačiau kaip ir daugelis receptų, matytų jau nesuskaičiuojamose knygose,  retkarčiais sukasi galvoje, kol neišaušta jų valanda. „Dievinu“, turbūt, būtų per maža sakyti, kaip man patinka obuolių pyragai! Jų esu išbandžiusi visą galybę, … Skaityti toliau

Drėgnas karamelinis obuolių pyragas

Drėgno karamelinio obuolių pyrago receptas

Suplakti: 200 g sviesto (kambario temp.) 180 g cukraus 2 a.š. vanilinio cukraus druskos Po vieną įplakti 3 kiaušinius. Įmaišyti: 250 g miltų 2 a.š. kepimo miltelių. Gautą tešlą paskleisti popieriumi išklotoj formoj (30×24 cm). ~ 1,5 kg obuolių; ~ 350 g karamelės. Obuolius nulupti, pašalinti sėklas, supjaustyti riekutėm. Sumaišyti su karamele. Suguldyti obuolius ant … Skaityti toliau

Rudeninis obuolių-kivių pyragas

Rudeninis obuolių-kivių pyragas

Šis pyragas puikiai tik jūsų rudeniškui stalui, palepinti savo artimuosius 😊

Video recepto autorius:  E & I Productions

Pyragui reikės:

  • 6-5 obuolių;
  • 4 kivių;
  • 250g miltų;
  • 250 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • Pora arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

  1. Nusilupame obuolius, kivius ir supjaustome griežinėliais.
  2. Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  3. Ištirpiname sviestą ant žemos ugnies ir palaukiame kol atvės.
  4. Atvėsusį sviestą pilame į jau turimą masę ir dar truputį paplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sijojame iš po lėto į tešlą. Viską gerai išmaišome, supilame vaisius ir dar kartą išmaišome jog vaisiai apkibtų tešla. Įkaitiname orkaitę 180°. Sudedame paruoštą masę į 3D kepimo formą ir kepame 35 – 45 min.

Gilių kakavai reikės:

  • Sudžiovintų ir sumaltų gilių;
  • Pieno;
  • Vandens.

Gaminimas:

Į užvirintą vandenį dedame porą šaukštų gilių, verdame 5 min. Kai užverda pilame pieną ir dar pakaitiname kol užverda. Ir galime mėgautis savo gėrimu 🙂

Skanaus!