Aviečių uogienė su kriaušėmis

Uogienė – tirštas saldus skanėstas, kurį XVIII amžiaus pradžioje Škotijoje pagamino namų šeimininkė Janet Keiller. Nuo to laiko praėjo daug metų, o šiandien uogienė ruošiama visame pasaulyje, o kiekviena šalis turi savo unikalų receptą. Pavyzdžiui, britai neįsivaizduoja pusryčių be skrebučio su apelsinų uogiene, o prancūzai mieliau valgo abrikosų ir braškių uogienę. Šiandien siūlome pasigaminti itin skanią aviečių uogienę su kriaušėmis.

Kriaušių nauda

Kriaušės gerina širdies, kraujagyslių ir gaubtinės žarnos veiklą, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir užtikrina reguliarų tuštinimąsi. Įvairių tyrimų duomenimis, šie vaisiai mažina padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Kriaušės yra ląstelienos šaltinis – vienoje kriaušėje yra maždaug 25% dienos ląstelienos normos. Kriaušėse esančios skaidulos naudingos virškinimo traktui ir mažina skrandžio vėžio riziką.

Ingredientai:

  • Avietės – 4 puodeliai (560 g);
  • Citrina – 2 vnt. (240 g);
  • Kriaušės – 10 vnt. (1200 g);
  • Cukrus – 4 puodeliai (720 g);
  • Želatinos milteliai – 6 v.š. (90 g).
Avietėse yra organizmui itin naudingos ląstelienos – 100 g aviečių yra  8 g ląstelienos. Tinkamas organizmo aprūpinimas ląsteliena sumažina riziką susirgti žarnyno vėžiu, padeda išvengti virškinimo sutrikimų ir širdies ligų. Be to, apskaičiuota, kad 100 g aviečių yra tik 36 kilokalorijos, todėl šiuos uogos yra tinkamos ir besilaikantiems dietos.

Paruošimas:

  1. Nuplaukite citriną ir kriaušes. Kriaušes nulupkite ir išimkite šerdį. Iš citrinos išspauskite sultis ir nutarkuokite žievelę. Avietes nuplaukite ir išdžiovinkite ant rankšluosčio.
  2. Kriaušės minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Tada į dubenį su kriaušėmis suberkite avietes, suberkite cukrų, želatiną, citrinos žievelę. Išmaišykite ir palikite pastovėti 3-4 valandoms.
  3. Perkelkite masę iš dubens į puodą ir virkite ant silpnos ugnies 15-17 minučių po užvirimo.
  4. Paruoštą uogienę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir gerai suvyniokite.

Patiekite aviečių ir kriaušių uogienę su skrebučiu ir šviežiai užplikyta žolelių arbata.

[the_ad id=”9498″] [the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą