Aviečių uogienė su kriaušėmis

Greitai paruošiama aviečių uogienė su kriaušėmis

Uogienė – tirštas saldus skanėstas, kurį XVIII amžiaus pradžioje Škotijoje pagamino namų šeimininkė Janet Keiller. Nuo to laiko praėjo daug metų, o šiandien uogienė ruošiama visame pasaulyje, o kiekviena šalis turi savo unikalų receptą. Pavyzdžiui, britai neįsivaizduoja pusryčių be skrebučio su apelsinų uogiene, o prancūzai mieliau valgo abrikosų ir braškių uogienę. Šiandien siūlome pasigaminti itin … Skaityti toliau

Obuolių uogienė su kondensuotu pienu

Obuolių uogienės su kondensuotu pienu receptas

Labai neįprastas, bet labai skanus sprendimas – į uogienę įpilti kondensuoto pieno. Bandžiau eksperimento sumetimais ir mano šeima tiesiog apsidžiaugė. Tokia uogienė iš obuolių ir kondensuoto pieno gaunasi ypač harmoninga. Kondensuotas pienas – tai koncentruotas karvės pienas su pridėtu cukrumi. Gamybos technologija paprasta: iš nenugriebto pieno išgarinama drėgmė ir pridedamas cukrus. Kondensuoto pieno nauda Kondensuotame … Skaityti toliau

Obuolienė su citrina

Greitai paruošiama obuolienė su citrina

Yra daug būdų, kaip ir su kuo virti obuolienę. Šeimininkės maišo skirtingus skonius, prideda mėgstamų prieskonių. Šiandien noriu pasidalinti paprastais obuolienės su citrina receptais. Su citrina obuolių skanėstas įgauna malonų citrusinį poskonį. Liaudies medicinoje citrinomis gydoma daugelis ligų. Tam tinka visos vaisiaus dalys: minkštimas, sultys ir žievelė. Pastarojoje yra eterinio aliejaus- Citri aetheroleum. Jo galima gauti žievę … Skaityti toliau

Obuolienė su kriaušėmis

Nuostabioji obuolienė su kriaušėmis

Jei mėgstate tirštą uogienę, rinkites mūsų puikų obuolių-kriaušių uogienės variantą. Visada gaunasi puikiai, nes šiuose vaisiuose yra daug pektino – natūralaus tirštiklio. Kriaušių nauda Kriaušės gerina širdies, kraujagyslių ir gaubtinės žarnos veiklą, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir užtikrina reguliarų tuštinimąsi. Įvairių tyrimų duomenimis, šie vaisiai mažina padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Kriaušės yra ląstelienos … Skaityti toliau

Obuolienė su slyvomis žiemai

Skaniausioji obuolienė su slyvomis žiemai

Neįmanoma įsivaizduoti žiemos arbatos be naminės uogienės. Tačiau kad būtų iš ko rinktis, vasarą būtina pasidaryti įvairesnių atsargų. Rekomenduoju, be kita ko, išsivirti porą stiklainių obuolių ir slyvų uogienės. Receptas yra juokingai lengvas! Kuo naudingos slyvos? Kaip ir bet kuriuose kituose vaisiuose, slyvose yra daug vitaminų ir jos turi teigiamą poveikį sveikatai. Jos naudingos vyrams, … Skaityti toliau

Obuolienė su obuolių gabaliukas

Paprastas obuolienės su obuolių gabaliukas receptas

Kad vaisiai neprarastų formos, turėtumėte žinoti keletą svarbių niuansų. Apie tai ir dar daugiau bus kalbama obuolių uogienės su griežinėliais recepte. Ingredientai: Obuoliai – 2 kg; Cukrus – 2 kg; Citrinų sultys – 100 ml; Vanduo – 500 ml. Obuolienės paruošimas: Obuolius supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite. Užvirinkite … Skaityti toliau

Slyvų uogienė su kriaušėmis žiemai

Slyvų ir kriaušių uogienės receptas žiemai

Prinokusių slyvų ir sultingų kriaušių derinys sukuria neįtikėtinai skanią uogienę su lengvu rūgštumu. Tai puikus maistinių medžiagų šaltinis, taip pat puikus būdas išsaugoti derlių ilgą laiką. Jei norite, pabaigoje pridėkite mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, cinamono. Kuo naudingos kriaušės? Kriaušės gerina širdies, kraujagyslių ir gaubtinės žarnos veiklą, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir užtikrina reguliarų tuštinimąsi. … Skaityti toliau

Obuolienė su avietėmis

Obuolienė su avietėmis žiemai

Obuoliai yra skanus ir sveikas vaisius. Švieži obuoliai turi vitaminų ir mineralų. Jie stiprina organizmą, padeda apsisaugoti nuo peršalimo, mažina cholesterolio kiekį, valo ir atstato žarnyną. Iš obuolių ruošiama uogienė ir marmeladas, želė ir putėsiai, sultys ir vynas. Obuoliai kepami orkaitėje, naudojami ruošiant įdarą obuolių pyragams ir vyniotiniams. Mėgstamiausia uogienė – obuoliai su kažkokiomis uogomis. … Skaityti toliau

Obuolienė su apelsinais

Obuolienės su apelsinais receptas žiemai

Ilgi žiemos vakarai – puikus laikas arbatai. Prie arbatos puikiai tinka kvapni obuolių uogiene su apelsinų griežinėliais. Galite išsivirti pagal šį nuostabų receptą. 🍊 Kuo naudingi apelsinai? Apelsinų minkštimas turi apie 12% cukrų ir apie 2% citrinos rūgšties. Apelsinus galima valgyti žalius, spausti iš jų sultis ar gaminti džemus. Juose gausu pektino, kuris gerina žarnyno … Skaityti toliau

Slyvų uogienė su bananais

Slyvų uogienės su bananais receptas žiemai

Tirštos saldžios uogienės mėgėjams šis receptas tikrai patiks. Be to, tai labai originalu, nes tokio vaisių derinio niekas tikrai nepavadins banaliu. Kuo naudingi bananai? Maistinė vertė – Vaisiaus minkštime yra apie 75 proc. vandens, 15-20 proc. cukrų, apie 7 proc. krakmolo, 1,3 proc. baltymų, 0,3-0,6 proc. riebalų. Vitaminai – bananuose gausu A, C ir B1, B2, B6 … Skaityti toliau

Slyvų uogienė su obuoliais žiemai

Slyvų uogienės su obuoliais receptai

Neįmanoma įsivaizduoti žiemos vakarų su arbata be naminės uogienės. Tačiau kad būtų iš ko rinktis, vasarą būtina pasidaryti įvairesnių atsargų. Rekomenduoju, be kita ko, išsivirti porą stiklainių obuolių ir slyvų uogienės. Pateikti receptai yra juokingai lengvi! Kuo naudingos slyvos? Kaip ir bet kuriuose kituose vaisiuose, slyvose yra daug vitaminų ir jos turi teigiamą poveikį sveikatai. … Skaityti toliau

Slyvų uogienė su cinamonu

Slyvų uogienės receptas su cinamonu

Slyva puikiai dera su beveik bet kokiais prieskoniais, ir šiandien siūlau tai patikrinti. Pirmiausia įberkite cinamono ir dar keletą kvapnių prieskonių. O jei nebijote eksperimentų, pasiimkite dar žiupsnelį aitriosios paprikos. Cinamone yra daug eterinių aliejų, kurie turi priešuždegiminių savybių. Cinamono milteliai naudojami organizmui sušildyti sergant peršalimo ir kvėpavimo takų ligomis (geriami gėrimai, iš išorės tepamas … Skaityti toliau

Obuolių uogienė su cinamonu

Obuolių uogienės su cinamonu receptas

Yra žinoma, kad Lenkijoje uogienė buvo verdama iš pernokusių obuolių be cukraus. Tris dienas troškino ant silpnos ugnies, o paskui išdėliodovo į molinius puodus. Tokią uogienę galima būvo laikyti keletą metų. Siūlome paprastesnį šio skanėsto paruošimo būdą. Išsivirkite obuolių uogienę žiemai su cinamonu! Ingredientai: Obuoliai – 3 kg; Cukrus – 1 kg; Malto cinamono – … Skaityti toliau

Melionų uogienė – 3 variantai

Melionų uogienės receptai

Tie ryškios saulės spalvos kalnai, pūpsantys iš nedidelių sunkvežimių priekabų prie beveik kiekvienos didesnės sankryžos, abejingų nepalieka. Sustojus pasidomėti kas, kaip ir už kiek, net nepastebi, kaip prekeivis jau krauna į bagažinę visą dėžę melionų aiškindamas, kad negali nepasinaudoti jo siūloma akcija desimčiai kilogramų. O kad jau akcija, tai imk ir dvidešimt. Tai ir paėmeme… … Skaityti toliau