Obuolienė su kriaušėmis

Nuostabioji obuolienė su kriaušėmis

Jei mėgstate tirštą uogienę, rinkites mūsų puikų obuolių-kriaušių uogienės variantą. Visada gaunasi puikiai, nes šiuose vaisiuose yra daug pektino – natūralaus tirštiklio. Kriaušių nauda Kriaušės gerina širdies, kraujagyslių ir gaubtinės žarnos veiklą, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir užtikrina reguliarų tuštinimąsi. Įvairių tyrimų duomenimis, šie vaisiai mažina padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Kriaušės yra ląstelienos … Skaityti toliau

Obuolienė su slyvomis žiemai

Skaniausioji obuolienė su slyvomis žiemai

Neįmanoma įsivaizduoti žiemos arbatos be naminės uogienės. Tačiau kad būtų iš ko rinktis, vasarą būtina pasidaryti įvairesnių atsargų. Rekomenduoju, be kita ko, išsivirti porą stiklainių obuolių ir slyvų uogienės. Receptas yra juokingai lengvas! Kuo naudingos slyvos? Kaip ir bet kuriuose kituose vaisiuose, slyvose yra daug vitaminų ir jos turi teigiamą poveikį sveikatai. Jos naudingos vyrams, … Skaityti toliau

Obuolienė su obuolių gabaliukas

Paprastas obuolienės su obuolių gabaliukas receptas

Kad vaisiai neprarastų formos, turėtumėte žinoti keletą svarbių niuansų. Apie tai ir dar daugiau bus kalbama obuolių uogienės su griežinėliais recepte. Ingredientai: Obuoliai – 2 kg; Cukrus – 2 kg; Citrinų sultys – 100 ml; Vanduo – 500 ml. Obuolienės paruošimas: Obuolius supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite. Užvirinkite … Skaityti toliau

Obuolienė su rabarbarais žiemai

Puikus obuolienės su rabarbarais žiemai receptas

Rabarbarai ne tik skanūs, bet ir sveiki, o jų nauda susijusi su sudėtimi. Svarbiausias augalo komponentas yra vitaminas K. 100 g yra 25-30% šio vitamino paros normos. Vitaminas K svarbus normaliam kraujo krešėjimui ir žaizdų gijimui. Mokslininkai teigia, kad gaminant maistą vitaminas nesunaikinamas, todėl rabarbarai išliks naudingi, kad ir kokį receptą pasirinktumėte. Be to, daržovėje … Skaityti toliau

Obuolienė su avietėmis

Obuolienė su avietėmis žiemai

Obuoliai yra skanus ir sveikas vaisius. Švieži obuoliai turi vitaminų ir mineralų. Jie stiprina organizmą, padeda apsisaugoti nuo peršalimo, mažina cholesterolio kiekį, valo ir atstato žarnyną. Iš obuolių ruošiama uogienė ir marmeladas, želė ir putėsiai, sultys ir vynas. Obuoliai kepami orkaitėje, naudojami ruošiant įdarą obuolių pyragams ir vyniotiniams. Mėgstamiausia uogienė – obuoliai su kažkokiomis uogomis. … Skaityti toliau

Obuolienė su apelsinais

Obuolienės su apelsinais receptas žiemai

Ilgi žiemos vakarai – puikus laikas arbatai. Prie arbatos puikiai tinka kvapni obuolių uogiene su apelsinų griežinėliais. Galite išsivirti pagal šį nuostabų receptą. 🍊 Kuo naudingi apelsinai? Apelsinų minkštimas turi apie 12% cukrų ir apie 2% citrinos rūgšties. Apelsinus galima valgyti žalius, spausti iš jų sultis ar gaminti džemus. Juose gausu pektino, kuris gerina žarnyno … Skaityti toliau

Obuolių uogienė su cinamonu

Obuolių uogienės su cinamonu receptas

Yra žinoma, kad Lenkijoje uogienė buvo verdama iš pernokusių obuolių be cukraus. Tris dienas troškino ant silpnos ugnies, o paskui išdėliodovo į molinius puodus. Tokią uogienę galima būvo laikyti keletą metų. Siūlome paprastesnį šio skanėsto paruošimo būdą. Išsivirkite obuolių uogienę žiemai su cinamonu! Ingredientai: Obuoliai – 3 kg; Cukrus – 1 kg; Malto cinamono – … Skaityti toliau