Obuolių uogienė su cinamonu

Yra žinoma, kad Lenkijoje uogienė buvo verdama iš pernokusių obuolių be cukraus. Tris dienas troškino ant silpnos ugnies, o paskui išdėliodovo į molinius puodus. Tokią uogienę galima būvo laikyti keletą metų. Siūlome paprastesnį šio skanėsto paruošimo būdą. Išsivirkite obuolių uogienę žiemai su cinamonu!

Ingredientai:

  • Obuoliai – 3 kg;
  • Cukrus – 1 kg;
  • Malto cinamono – 1 v.š.;
  • Citrina – 1 vnt.

Uogienės paruošimas:

Obuolių uogienę su cinamonų žiemai lengva pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Obuolius kruopščiai nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelius ir šerdį. Supjaustykite mažais kubeliais ir perkelkite į blenderio dubenį. Sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Išspauskite sultis iš citrinos ir sumaišykite su obuolių tyre. Kruopščiai išmaišykite.
  3. Gautą masę perkelkite į puodą. Suberkite cukrų, išmaišykite ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
  4. Į tyrę suberkite cinamoną. Kruopščiai išmaišykite, sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite.

Paruošta uogienė gaunasi nepaprastai skani ir kvapni, nes kas gali būti geriau nei prinokusių obuolių ir aštraus cinamono derinys! Šis skanėstas puikiai tiks prie puodelio žolelių arbatos, pieno, taip pat prie blynų, bandelių ir skrebučio. Tai pat tiks gaminti ir obuolių pyragus. Obuolių uogienė gali būti patiekiama ir pusryčiams, pavyzdžiui, kaip košės saldiklis.

Patarimas: ruošiant obuolių uogienę su cinamonu, ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas žaliavų – obuolių – pasirinkimui. Kadangi uogienės ruošimui naudojamas papildomas cukrus, rekomenduojame vartoti saldžiarūgščius obuolius, kad uogienė nesigautų per saldi.


Parašykite komentarą