Kas yra Juodasis miškas? Visi žino, kad tai tortas. O jei tai būtų sūrio pyragas? Šiandien siūlau pafantazuoti apie tai. Formos skersmuo 16 cm.
Pagrindui:
- 300-330 g – šokoladinių trapios tešlos sausainių;
- 100 g – sviesto 82,5%;
- 50 g – šokolado.
Kreminiam sluoksniui:
- 300 ml – grietinėlės 33-35%;
- 100 ml – pieno;
- 8 g – želatinos;
- 100 g – varškės;
- 60 g – cukraus pudros.
Uogų sluoksniui:
- 30 g – cukraus;
- 300 g – šaldytų vyšnių;
- 50 g – vandens;
- 5 g – agaro-agaro.
Paruošimas:
- Pagrindui sumalame sausainius. Sviestą sumaišykite su šokoladu ir ištirpinkite vandens vonelėje, tada sumaišykite su sausainiais iki vientisos masės. Supilkite masę į formą, rankomis suspauskite šonus, masę sulyginkite šaukštu arba lygia stikline. Pašaukite formą į šaldiklį.
- Želatiną užpilti pienu. Dubenyje sumaišykite grietinėlę, cukraus pudrą ir varškę. Pakite kol masė sutirštės. Želatiną ištirpinti, neperkaitinti, supilti grietinėlės mišinį, išmaišyti mikseriu ir mišinį supilti į paruoštą formą. Įdėkite ją atgal į šaldiklį.
SVARBU: galutinį sluoksnį reikia paruošti, kai kremas visiškai sustings, kitaip dedant šiltas uogas jie susimaišys.
- Vyšnias su cukrumi suberkite į puodą, agarą sumaišykite su vandeniu. Švelniai maišydami užvirinkite vyšnias, kol sultys išsiskirs. Įpilkite vandens su agaru, virkite 2-3 minutes.
- Nuimkite puodą nuo ugnies. Leiskite uogoms šiek tiek atvėsti ir sudėkite ant kreminio sluoksnio.
- Formą dėkite į šaldytuvą, kol ji visiškai stabilizuosis. Paruoštą sūrio pyragą papuoškite šokoladu, uogomis ir patiekite!