Trapi tešla

Šią tešlą paruošti labai lengva, tačiau kočioti yra gan sudėtinga: trūkinėja kraštai, tešla “mėgsta” lipti prie stalo ar kočėlo. Prieš kočiojant tešlą, pabarstykite stalo paviršių ir tešlą miltais ar cukraus pudra. Bekočiojant tešlą karts nuo karto kilstelkite ir po apačia pabarstykite miltų ar cukraus pudros.

Trapios tešlos receptas

Gamindami tešlą stenkitės minimaliai ją maišyti, nes kuo daugiau maišysite, tuo kietesnė ji gausis. Prieš kočiojant tešlą, reikia kiek palaikyti ją šaldytuve, tačiau ne per ilgai – kitaip sviestas per daug sustings ir tešlą bus sunku iškočioti.

Trapios tešlos ingredientai

  • 125 g minkšto, kambario temperatūros sviesto;
  • 50 g smulkaus cukraus;
  • ½ vanilės ankšties arba ½ a.š. vanilės esencijos;
  • Pusės citrinos tarkuotos žievelės;
  • 1 kiaušinio;
  • 200 g miltų;
  • Žiupsnio druskos.

Trapios tešlos paruošimas

  1. Perpjaukite vanilės ankštį išilgai ir atsargiai perbraukite ankšties vidų peiliu nugramdydami sėklas.
  2. Į dubenį sudėkite sviestą, cukrų, vanilės sėklas ar esenciją ir tarkuotą citrinos žievelę. Viską gerai suplakite mikseriu ar plaktuvu.
  3. Įmuškite kiaušinį į sviestą ir gerai išsukite.
  4. Persijokite miltus ir į juos įberkite žiupsnį druskos. Per kelis kartus suberkite miltus į sviestą, stengdamiesi kuo mažiau maišyti. Įmaišius miltus perminkykite tešlą 2-3 kartus, kad suliptų i vieną gabalą.
  5. Įvyniokite į virtuvinę plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
  6. Prieš kočiojant suplokite tešlą kočėlu. Bekočiojant karts nuo karto pabarstykite tešlą ir kočėlą miltais ar cukraus pudra, kad nepriliptų. Kepkite 180°C orkaitėje.


11 komentarų apie “Trapi tešla”

Parašykite komentarą