Kokosinis varškės pyragas su serbentų uogiene

Troškimas išsipildė maždaug po dviejų valandų, bet laukti buvo verta. Kitą rytą didžioji dalis pyrago iškeliavo pas kitus valgytojus. Kai grįžau namo labai ilgėjausi pyrago, todėl nusprendžiau šį savaitgalį pakartoti. Jis toks lengvas ir paprastas.

Skanus kokosinis varškės pyragas su serbentų uogiene
Skanus kokosinis varškės pyragas su uogiene
  • Trukmė: 70-80 min. + 2 val. šaldyti
  • Porcijos: 10-12

Ingredientai:

  • apie 600-700 g šaldytos trapios tešlos;
  • 400 g riebios pertrintos varškės;
  • 3 nemažų kiaušinių;
  • 2 v.š. grietinės;
  • 1/2 puodelio cukraus;
  • a.š. vanilinio cukraus;
  • vanilės esencijos;
  • 15 g kokoso drožlių;
  • 200 g juodųjų serbentų uogienės.

Pyrago paruošimas

  1. Atšildykite tešlą kambario temperatūroje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Įklijuokite tešlą rankutėmis į kepimo formą (nepamirškite ir kraštų). Dalį tešlos palikite trupiniams. Subadykite šakute ir kepkite tešlą apie 10-15 minučių, kol taps švelniai auksinės spalvos. Išimkite, palikite atvėsti.
  2. Varškę labai gerai ištrinkite su cukrumi, įmuškite po vieną kiaušinius ir gerai išmaišykite. Įdėkite grietinės, išmaišykite. Įberkite vanilinio cukraus, kokoso, vanilės esencijos ir dar kartą išmaišykite. Šią masę supilkite į kiek atvėsusią tešlą. Pašaukite atgal į orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes, kol varškės masė pasidarys tarsi želė.
  3. Išimkite pyragą, leiskite jam truputį atvėsti. Atsargiai aptepkite viršų uogiene, pabarstykite trupiniais (jei patinka galite daryti tešlos juosteles), vėl šaukite orkaitėn ir kepkite apie 10-15 minučių, kol trupiniai taps aukso spalvos. Išimkite, leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Tuomet padėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų (aš tai neiškenčiau, bet jums siūlau pakentėti, jei pavyks).

O tada pjaustykite, dalinkitės, vaišinkite ir mėgaukitės, skanaus 🙂

Receptas anglų kalba: Simple but gorgeous coconut cheesecake with black currant jam



Parašykite komentarą