Keksiukai su Čedario sūriu

  • Trukmė: apie 60 min.
  • Porcijos: 9 keksiukai

Ingredientai:

  • 70-80 g margarino;
  • 3 vid. kiaušiniai;
  • 100 ml neriebaus pieno (arba pasukų);
  • puodelis miltų;
  • 1.5 a.š. kepimo miltelių;
  • apie 40 g tarkuoto oranžinio Čederio*;
  • apie 20 g tarkuoto parmezano*;
  • 1 nedidelio melsvojo svogūno;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis kmynų;
  • žiupsnelis paprikos miltelių;
  • šviežiai maltų pipirų.
Pastaba: galite naudoti ir paprastą fermentinį sūrį, vis tiek bus skanu ir viskas derės, aš naudojau šiuos nes reikėjo pabaigti. Taip pat, jei turite labai ne daug sūrio, galite jo neįmaišyti į tešlą, o užbarstyti ant keksiukų viršaus, tik atsargiai, kad nepriliptų prie keksiukų keptuvės. Jei vis gi naudosite popierėlius, nuimkite keksiukams atvėsus. Sėkmės gaminant!

Keksiukų paruošimas

  1. Sutarkuokite sūrį. Galite itin smulkiai, galite ir šiek tiek stambiau. Aš tarkavau šiek tiek stambiau, todėl pas mane jis gražiai matėsi keksiukuose, jei nepatinka, galite tarkuoti smulkiai. Supjaustykite smulkiai svogūną. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Margariną išlydykite, atvėsinkite ir išsukite su kiaušiniais. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišė, suberkite kmynus, druską, papriką, išmaišykite. Įmaišykite tarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną.
  3. Aš padariau klaidą (nors ir turėjau įtarimą, kad taip atsitiks), sūris yra linkęs prilipti, lydytis ir visaip kitaip elgtis kepant keksiukams, kas gali padaryti popierėlį sunkiai nuimamą, todėl rekomenduoju nenaudoti pop. krepšelių keksiukams šįkart, o pilti tešlą į šiek tiek sviestu pateptas duobutes. Tešlos turėtų pakakti 9 keksiukams.
  4. Pašaukite juos į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 45-50 min. Išimkite, ataušinkite ant grotelių, sudėkite į lėkšteles.

Skanaus 🙂



Parašykite komentarą