Ditalini pasta su tunu ir pesto

Kartais alkis gali virsti puikiu įkvėpimu, o santaupų nebuvimas suteikti kūrybiškumo pagaminti ką nors skanaus namuose. Visada žinojau, kad niekada nereikia persistengti, iš tiesų, kartais net patys paprasčiausi dalykai gali būti kur kas šaunesni už tuos, neva ypatingus.

Pavyzdžiui, vieną vakarą labai ilgai dirbome ir nuoširdūs žmonės mums pagamino gardžią itališką vakarienę − tuną su kukurūzais ir polenta (itališka kukurūzų koše). Prisipažinsiu, seniau nesu bandžiusi šildyti konservuoto tuno, mano namuose jo vaidmuo būdavo tik gardinti salotas, tačiau po tos vakarienės, prisižadėjau kažką panašaus pabandyti namuose. Iš tiesų tai labai geras pakaitalas maltai mėsai (žinau, kad daugelis būtent su ja valgo makaronus), ir nebrangu, ir greita, ir skanu. Na, gal ir ne taip sveika, kaip močiutės darže nuskintas agurkas, bet tikrai neblogas būdas palepinti save ar šeimą itališka vakariene.

  • Trukmė: 15-20 min.
  • Porcijos: 4

Ingredientai:

  • 400 g ditalini pastos (mažų vamzdelių);
  • dviejų skardinių tuno filė augaliniame aliejuje;
  • 4-5 šaukštų pesto padažo;
  • 6-8 saulėje džiovintų pomidorų;
  • kelių žiupsnių šviežiai tarkuoto parmezano;
  • žiupsnio druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • paprikos prieskonių;
  • kelių grūstų česnako skiltelių (nebūtinai).

Makaronų paruošimas:

  1. Dideliame kiekyje vandens (nesūdytame) išvirkite makaronus. Nevirkite, per ilgai, pasistenkite, kad pasta būtų, kaip italai, sako al dente (t.y. kramtoma, o ne minkšta ir pervirusi).
  2. Kol makaronai verda, paruoškite švarią keptuvę, nupilkite tuno aliejų, supjaustykite džiovintus pomidorus ir pasiruoškite prieskonius. Pastai išvirus, nupilkite vandenį, sukrėskite makaronus į keptuvę, pakepinkite kol truputį apskrus, supilkite tuną, pomidorus, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Pašildykite dar kokias 3-4 minutes.
  3. Supilkite makaronus į lėkštę ir išmaišykite su pesto padažu (arba galite patiekti šaukštu užkrėsdami padažo ant makaronų). Pabarstykite parmezanu ir patiekite alkanai šeimai.

Buon Appetito!



Parašykite komentarą